Prva večer trodnevnice

Kao i svake godine tako i ove na prvi dan trodnevnice u čast našega velikana i blaženika Stepinca, 8. veljače, imali smo u župi svečanost predstavljanja kandidata za sakramente svete ispovijedi i svete Pričesti.

Na mladima svijet ostaje! Sudeći prema prizoru sa svečane svete Mise, svijet ostavljamo u dobrim rukama. Naš župnik don Nikola Menalo pozvao je za prvi dan trodnevnice don Ivana Marčića, župnoga vikara u župi sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru, koji je predslavio euharistijsko slavlje te na kojem su se predstavili naši mladi prvopričesnici, njih trideset i jedno (31).

Nakon navještaja Evanđelja djeca su pojedinačno izlazila iz klupa noseći svoje sličice koje su postavili na stube sv. Josipa i pred oltarom predstavili su se župnoj zajednici, koja se okupila u veliku broju, govoreći, svoja imena te koga imaju u svojim obiteljima, te što zapravo žele postići u životu. Od danas, svi prvopričesnici službeno su ovogodišnji kandidati za primanje sakramenata. Do sada su se marljivo trudili!

Uz ovaj prekrasan trenutak za našu župu, slavili smo i blaženoga Alojzija Stepinca koji je od iznimne važnosti za cijelu našu Katoličku Crkvu u Hrvata. Kako je u svojoj homiliji i don Ivan Marčić istaknuo: "Stepinac je velika osoba, intelektualno ali nadasve duhovna. Poput Isusa u pustinji, bivao je kušan od nečistoga duha komunističkog režima, no nije se ni jednoga trenutka pokolebao niti pokleknuo u vjeri, nego je sačuvao svoju katoličku vjeru, kao i hrvatski narod, za kojeg je svoj život položio."

Ne budimo zabrinuti… Budimo poput blaženoga Alojzija svjedoci vjere i domoljublja. Jer ako smo dio Isusova stada i vjerno ga slijedimo i slušamo njegovu riječ, ne moramo se brinuti da će nam nešto nedostajati ili netko nuditi.

Nakon propovjedi prikazali smo pred Božjim žrtvenikom sve naše mlade, obitelji a nadasve prvopričesnike i molili da nam Gospodin udjeli snagu kako bismo bili istinski svjedoci i pronositelji Radosne vijesti svima onima koji su izgubljeni u tami i beznađu ovoga svijeta. Cijelo misno slavlje je svojim pjevanjem uzveličao zbor mladih iz župe sv. Mateja ap. i ev.

Nakon euharistijskoga slavlja uslijedilo je u pastoralnom centu i zajedničkodruženje mladih.

Go back