Proslava Presvetoga Trojstva

Titular naše župe, Presveto Trojstvo, proslavljeno je 15. lipnja u Blagaju gdje je slavljena sveta Misa u 11 sati. Propovijedao je don Boris Vidović, rektor splitske bogoslovije i profesor psihologije na KBF-u u Splitu, a uza župnika don Nikolu sudjelovao je i don Luka Pavlović, župnik iz katedrale i don Tomislav Zubac, đakon.
Župnik je za duhovnu pripravu župljana organizirao trodnevnicu. Prvu večer trodnevnice svetu Misu predvodio je don Davor Berezovski, kapelan u katedralnoj župi u Mostaru. Drugu večer trodnevnice misno slavlje je predvodio don Ivan Bijakšić, trenutno župni kapelan u župi Gradina. A treću večer, uočnicu, predslavio je don Ivica Boras, župnik župe sv. Mateja u Mostaru.
U subotu u 10 sati slavljena je sv. Misa u pastoralnom centru na Buni za poginule branitelje, čija se imena nalaze napisana na veličanstvenom spomeniku, njima u čast podignutom, na Buni, gdje su položeni vijenci.
Nakon mise za branitelje već je tradicionalno održana vjeronaučna olimpijada koja je zbog lošega vremena održana na Buni. Inače olimpijada započinje biciklijadom u 9 sati ispred crkve na Buni do crkve u Blagaju gdje se vjeroučenici natječu u vjeronaučnom znanju kroz igru i zabavu. Navečer je ispred škole na Buni održana večer folklora.
Na svetkovinu Tijelova po prvi put je organizirana procesija od Bune do Ortiješa. Sudjelovao je lijep broj župljana a sljedećih godina očekujemo još veći broj. Usput se molilo, pjevalo i razmišljalo o svetkovini Presvetoga tijela i krvi Gospodinove.
Ovim blagdanima ispovijedamo da je Bog nad svime, sve je po njemu, i on je u svemu. Nad svime kao Otac; sve je stvorio po svome Sinu; a u svemu prebiva u Duhu Svetomu. Vjerujemo da je sa svima nama milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga. Jer kroz sve što je za nas čini Bog se objavljuje kao Trojstvo.

Go back