Tijelovo

Kao i prethodnih godina, naša župa svečano je proslavila blagdan Tijelova, blagdan tijela i krvi Gospodina Isusa Krista. Svetom misom te tijelovskom procesijom prisjetili smo se cijene kojom je otkupljen naš život. Isus poklanja, grešnim ljudima, svoje tijelo – kao kruh i svoju krv – kao piće. Svi prisutni vjernici u procesiji izišli su ispred crkve i pratili Presveto kroz mjesto gdje živimo, radimo, trpimo, veselimo se i tugujemo. Hodočastili smo za Gospodinom sadržanim u hostiji, istaknutoj u pokaznici, kako bi je svi vidjeli, obožavali i slijedili.

Djeca su se veselila svojim ulogama, nosili su košarice s cvijećem kojeg su posipali po cesti ostavljajući tako trag kuda je sve prošao Isus u Presvetom oltarskom sakramentu. Pogledi su se zaustavljali i na euharistijskim i nacionalnim simbolima koje su mladi napravili od cvijeća na trgu i stazama ispred crkve.

Na četiri postaje izvan crkve Presveto se zaustavilo kako bi molili i častili Oltarski Sakrament te kako bi Krist blagoslovio cijelo mjesto svojom prisutnošću, na sve četiri strane svijeta.

Nakon tijelovske procesije, već tradicionalno u našoj župi održano je zborovanje. Pored zborova naše župe „Mir“ i „Put ljubavi“ nastupili su i drugi zborovi te klape iz susjednih župa. Tako su nam priuštili istinski glazbeni, blagdanski užitak - duhovnu hranu koja nas je nakratko odvojila od svakodnevnih briga. Prostrana crkva odjekivala je mladenačkim glasovima te njihovim acapella izvedbama. Svake godine, nesebično daju sebe za ovaj dan na Buni čije zajednišvo iz godine u godinu sve više raste.

U tom zajedništvu, uz pjesmu, svi su se zadržali u blagdanskom druženju uz okrjepu i razgovor u kojem je bila očita radost i ispunjenost duše u tom zanosnom slavlju.

Go back