Treća večer trodnevnice za Stepinčevo

U petak, 9. veljače 2018., proslavljen je treći dan trodnevnice u čast blaženome Alojziju Stepincu, zaštitniku pastoralnoga centra na Buni. Misno slavlje predvodio je don Ilija Petković, župni vikar katedralne župe u Mostaru. Na početku svete Mise nazočne je pozdravio župnik don Nikola zahvaljujući don Iliji, prošlogodišnjem mladomisniku, što je predslavio misno slavlje na svetkovinu Presvetoga Trojstva u Blagaju i što je kao mlad svećenik uvijek spreman priskočiti u pomoć svim župnicima u Hercegovini za zamjenu i slavlje sakramenata i dijeljenje blagoslova.

Nakon navještaja Božje riječi, don Ilija je započeo homiliju temeljeći je na dnevnome čitanju o gluhom mucavcu kojega je Isus ozdravio upućujući i nas na slušanje Riječi Božje pored zdravih ušiju i naviještanje te iste Riječi koja bi se trebala usaditi u naša srca.

Kardinala Stepinca htjeli su učiniti i gluhim i nijemim, ali je on ostao gluh na đavolske ponude, a nijem na nepravednu presudu. Njegova je tišina prodirala u svako ljudsko uho i srce i budila vjeru u svakome čovjeku. Sve je to mogao činiti jer su mu na krštenju usađene riječi iz evanđelja - EFATA. Od toga trenutka milost je Božja rasla u njemu da je izrastao u gorljivoga.

Uz naše župne ministrante kao i čitače, misno slavlje pjevanjem je uljepšala i skupina mladih predvođena č. s. Mateom Krešić iz katedralne župe Marije Majke Crkve.

Slavlje se nastavilo u župnoj kući, gdje smo se družili uz pjesmu i okrjepu.

Go back