Završna srijeda HKM-a

Simbolični završetak jednog jako fino ispunjenog vremena djelovanja HKM-ovaca od sredine mjeseca listopada do zadnje srijede prije blagdana Božića obilježili smo veselim,zajedničkim druženjem mladih uz topli napitak.

Ni pljuskovi kiše nisu mogli pokvariti želju mladih da provedu ugodnu večer uz svoje prijatelje i druge mlade. U dvorani su nas dočekali spremljeni stolovi sa  grickalicama do kojih je dopirao miris tek skuhanog crnog vina.Za to su se pobrinuli naš đakon Marin,župljanin Mirko i poneki članovi HKM-a koji su imali dovoljno vremena na raspolaganju. U zraku se osjetio itekako jak miris skuhanog vina u kojem su mladi našli okrijepljenje te nazdravili budućem blagdanu Rođenja Isusa Krista. Među mladima se razgovaralo,pričalo ,pjevalo,a najbitnije je da je sve bilo s osmijehom na licu.Baš u pravom Božićnom duhu,jer poznato je da je to najveseliji kršćanski blagdan. Poneki su i odbijali čašicu toplog vina,ali su bili u toplom okruženju. Večer su uljepšali naši tamburaši kojima su se pridružili muški i ženski članovi zbora te su tako božićnom pjesmom upotpunili ovu večerašnju idilu. Dvoranom se orio mladenački glas najljepše Božićne pjesme ''Radujte se narodi''.

Zahvalili bismo našem svećeniku i đakonu na ugodnom druženju i duhovno ispunjenoj večeri,a nadamo se da ćemo upravo u ovakvom okruženju i atmosferi  također i dočekati malog Boga. Čistoga srca i dobre volje,što najbolje mogu oživjeti mlade duše naše župe. Radujmo se nadolazećem blagdanu,a  još puno ovako lijepih događanja u Novoj godini,nek nam podari dragi Bog.Sretan Božić svim župljanima,želi od srca HKM!

Anđela Pažin

Go back