Župne obavijesti od 28.8. do 10.9.2017.

Za crkvu (KM): Emilijo Zlomislić 50, Janja Ljubičić 40, Damjan Raguž 100, od krštenja Jakova Tokića 100.

Za kapelu u Ortiješu (KM): -.

Za župni list (KM): Željka Halasz 10, Ivka Stojanović 10, Slavica Mandarić 10, Emilijo Zlomislić 10, Ana Kozarić 10.

Kruh sv. Ante (KM): Marija Kordić 20, Matija Kovačević 5, Mara Karlović 5.

Za klupe u oratoriju (KM): Rajka Kulaš 50.

Ženidbeni nevještaj
Sakrament sv. ženidbe žele sklopiti:
- Slađan Azinović, sin Zoranov i Viktorije r. Jurić iz naše župe i Ana Zovko, kći Zoranova i Žanele r. Mikulić iz župe sv. Mateja iz Mostara. Njihovo vjenčanje predviđeno je u petak, 1. rujna u Mostaru.
Ako netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured. Mladence neka prati Božji blagoslov u budućem zajedničkom životu.

Obavijest članicama udruge sv. Veronikama Na prvi četvrtak u rujnu neće biti susreta s članicama udruge sv. Veronika, jer je hodočašće u Vepric.

- Raspored župnoga vjeronauka i sekcija za 2017./18. objavit ćemo u sljedećem broju župnoga lista. S vjeronaukom planiramo započeti 11. rujna 2017.

- Misa s blagoslovom torba bit će u nedjelju, 3. rujna u 9,30 sati.

- Misa s oproštajem od don Damira bit će u nedjelju, 3. rujna u 11 sati.

Budući da se trebamo malo bolje pripremiti za ove Mise, a članovi su zborova odmarali tijekom ljeta, pozivam ih da dođu u subotu, 2. rujna na kratku probu i dogovor vezan za početak nove školske godine i oproštajnu Misu od don Damira. Probu zakazujem, 2. rujna 2017. za dječji zbor u 10 sati a za mlade u 11 sati

RASPORED SV. MISA KROZ NAREDNU PASTORALNU GODINU

Dragi župljani, budući da su nas dvojica svećenika u župi raspored nedjeljnih svetih Misa ostaje nepromijenjen:
8 - Rana sv. Misa;
9,30 - Đačka sv. Misa
11 - Misa za narod
Misa u Blagaju
ostaje na posljednju nedjelju u mjesecu u 9,30 sati.
Mise radnim danom: Što se tiče Misa radnim danom uglavnom zauzimate večernje termine. Tko god želi zauzeti slobodne termine do kraja ove građanske godine može to učiniti poslije sv. Misa u župnom uredu, jer je ostalo slobodnih termina za nakane.

Krštenja: Slavlje sakramenta krštenja je početak života djeteta kao člana Crkve i zbog toga je hvale vrijedno da se ono slavi nedjeljom na pučkoj Misi. Ne stvaramo problem ako roditelji žele slavlje sakramenta i subotom. Od ove ćemo jeseni fiksirati i taj termin, koji redovito povezujete sa slavljem kod obiteljskoga stola. Termin će biti subotom u 12 sati. Naravno, može biti koji izvanredni termin, ali kao i do sada, njega ćemo precizirati uz prethodnu suglasnost s nama svećenicima.

NOVI ŽUPNI VIKAR, DON IVAN BIJAKŠIĆ Tijekom mjeseca kolovoza pristigao nam je novi župni vikar, don Ivan Bijakšić. Želimo mu srdačnu dobrodošlicu u našu župu. Don Ivan je rođen 1989. u Mostaru, gdje je primio prve sakramente, i završio osnovnu i srednju školu. Poziv za svećeništvo osjetio je kao ministrant. Na njegovu molbu biskup ga je Ratko godine 2007. primio u bogosloviju. Studij je pohađao u Sarajevu i Zagrebu, gdje je diplomirao na temu: „Liturgijski simbolički govor i geste u svetoj Misi“, pod vodstvom o. Marijana Steinera, isusovca. Za đakona je zaređen 17. 3. 2013.u Dračevu, gdje je bio na na pastoralnoj praksi kao bogoslov i đakon. Za svećenika je zaređen 15. rujna 2013. god. u mostarskoj katedrali. Kao svećenik, župni vikar, djelovao je u župi sv. Ivana Glavosjeka-Gradina. Od ove jeseni raspoređen je na pastoralnu službu u našu župu. Bog ga je nagradio lijepim glasom pa mu želimo da Boga slavi a s nama pjeva po notama koje se Bogu sviđaju. Don Ivane, mlad si, a vedra duha. Nastavi raditi s mladošću i veseli duh starijima. Presveto Trojstvo neka te obdari dobrim zdravljem i svećeničkim krjepostima!

Vepric-Uočnica Maloj Gospi. Organiziramo hodočašće u Vepric na uočnicu Maloj Gospi, 7. rujna 2017. god. Polazak je u 14 sati ispred crkve. Cijena autobusne karte je 15 KM. Primamo jedan autobus. Prijave su do nedjelje, 3. rujna 2017. god.

Mala Gospa u Jablanici Središnja proslava stogodišnjice župe bit će na Malu Gospu, 8. rujna u 11 sati. Euharistijsko slavlje predvodi mons. Ratko Periće, biskup. Prigodom 100 godina župe iz tiska je izišla i monografija Župa Jablanica koja donosi presjek života i rada u župi u proteklih 100 godina. Tko želi poći neka pođe u vlastitoj organizaciji.

Grabovica-komemoracija stradalima U subotu, 9. rujna 2017., u 11 sati, bit će obilježavanje stradanja Hrvata katolika u selu Grabovica, koje se dogodilo u rujnu 1993. godine. Nevine žrtve, koje su stradale od oružanih snaga Armije BiH zadužile su nas da ih nikada ne zaboravimo i da ih se kroz molitvu s ljubavlju sjećamo. Svima nam je obveza da se žrtava sjećamo i da za pokoj njihovih duša Boga molimo. Zahvalni Bogu i dobrim ljudima, izgrađene su i postaje Križnoga puta. Svetu Misu i blagoslov postaja Križnoga puta 9. rujna u 11 sati predvodi mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski.

Sarkofag s tijelom sv. Leopolda hodočastit će od Padove do Boke od 14. do 19. 9. 2017. Zaustavit će se u nekoliko biskupija. Donosimo program u najbližim mjestima, a preporučujemo Herceg Novi. Zadar, 14. 9. 2017. Dolazak u Zadar oko 14 sati Molitve, Misa, Bdjenje, Noćenje Herceg Novi, 15. 9. 2017. oko 13 dolazak - liturgija dočeka -molitva pred relikvijama – Misa - Bdjenje, noćenje u crkvi sv. Antuna Herceg Novi-Dubrovnik, 16. 9. 2017. - Molitve pred relikvijama - Sv. Mise u 10 i 16 sati - dolazak u Dubrovnik oko 20 -doček i bdjenje u Dubrovniku Dubrovnik-Split, 17. 9. 2017. – Molitva - Svete Mise u 9 i 11 - Odlazak u Split u 14 - Dočak u Splitu oko 18 - Misa u 19 Budući da imate razne obveze a sigurno biste željeli poći, evo okvirni plan, pa u vlastitoj organizaciji pohodite sv. Leopolda po čijem zagovoru neka vas Gospodin blagoslovi.

SVETE MISE KROZ TJEDAN

Ponedjeljak, 28. kolovoza, sv. Augustin
7,30 - Nedjeljka Perić za pok. supruga ANĐELKA, sina MLADENA, rod. VIDU (m.) i LUCU, brata NIKOLU i rođaka PERU

Utorak, 29. kolovoza, Glavosjek
18 - Obitelj Petrović za pok. ZDRAVKA Petrovića

Srijeda, 30. kolovoza
18 - Ob. za pok. ZORU Brkić (1. god.)

Četvrtak, 31. kolovoza
7,30 - Misa na nakanu župe

Petak, 1. rujna, Prvi Petak
7,30 - Misa na nakanu župe
17,30 - Sv. Ispovijed
18 - Vitomir Trlin za pok. o. JANKA, m. BOSILJKU te sve pok. iz ob. Trlin i Čarapina

Subota, 2. rujna
7,30 - Misa na nakanu župe
18 - Ivan Šekerija s ob. za pok. rod. VINKA i DRAGICU te ost. pok. iz ob.

Nedjelja, 3. rujna, XXII./god.
8 - Rana Misa
9,30 - Misa za đake (Blagoslov torba)
11 - Misa za narod
(Oproštaj od don Damira)

Ponedjeljak, 4. rujna
7,30 - Misa na nakanu župe
18 - Ob. za pok. ŠĆEPU Puljića (2. god.)

Utorak, 5. rujna
7, 30 - Misa na nakanu župe
18 - Misa na nakanu župe

Srijeda, 6. rujna
7,30 - Misa na nakanu župe
18 - Jasna Šimunović s dj. za pok. supruga DRAGU (5. god.)

Četvrtak, 7. rujna, sv. Marko Križevčanin
7,30 - Misa na nakanu župe
17,30 - Euharistijsko klanjanje
18 - Zvonko Stanić za pok. o. ANĐELKA i m. MATIJU

Petak, 8. rujna, Mala Gospa
7,30 - Misa na nakanu župe
18 - Mirjana Roginić za se svoje pokojne

Subota, 9. rujna
7,30 - Misa na nakanu župe
18 - Mara Ivanko za duše u čistilištu

Nedjelja, 10. rujna, XXIII./ god.
8 - Rana Misa
9, 30 - Misa za đake
11 - Misa za narod

Go back