100 BROJEVA NAŠEG ŽUPNOG LISTA

Iz 100-tog broja Župnog lista:

"Dok pišem ovaj tekst u ruci držim prvi broj našeg Župnog lista. Prvi broj izašao je na prvu nedjelju došašća, 2. prosinca 2007. godine. Ovaj broj što ga vi, draga braćo i sestre, sada držite u ruci jest stoti broj Župnog lista s datumom 21. kolovoza 2011. godine. Pripremanje i tiskanje lista pokrenuo je naš bivši župnik don Ivo Šutalo uz pomoć kapelana don Mile Vidića te ga marno i s ljubavlju pripravljao za vas i davao u tisak sve do početka rujna 2009. godine kad odlazi na novu župu. Ukupno 49 brojeva. Don Ivo, hvala ti na tome! Od pedesetog do stotog broja list uređuje i izdaje sadašnji župnik.

Nekako smo se svi lako navikli da na našim policama u crkvi čeka Župni list sa svim potrebnim informacijama o svetim misama, nedjeljnim evanđeljima, događanjima, najavama, obavijestima, darovateljima, oglasima i drugim potrebnim informacijama za redoviti i normalni život naše župne zajednice. Osim što nam daje točne i potrebne informacije, uvelike skraćuje i naše Župne oglase na kraju nedjeljnih i blagdanskih svetih misa. Uz to, svaki naš broj Župnog lista objavljujemo i na našem župnom internetskom portalu www.zupablagajbuna.ba te ga i tamo možete pronaći ako slučajno koje nedjelje odete drugdje na svetu misu ili ste opravdano spriječeni bolešću i slično. Korist je doista višestruka, i za svećenike i za vjernike. Nadam se da ćemo i ubuduće pripremati i tiskati naš Župni list kao i do sada.

Ovdje prenosimo jednu obavijest, citat, koju je don Ivo napisao u prvom broju lista: “Ovo je prvi broj našeg župnog lista. U njemu ćemo naći tekst evanđelja, raspored svetih misa i osnovne informacije sa područja župe. Zasada će izlaziti svako drugi tjedan. Dobro bi bilo kad bi ga malo poduprli svojim prilozima sa saznakom ‘za župni list’. Iskrena hvala svima onima koji žele i u tome pogledu pomoći.” U današnje vrijeme svaki posao ima svoju ekonomsku računicu. Tako i naš Župni list. Ona, otprilike, izgleda ovako. Svaki list tiskamo danas otprilike u 400 primjeraka. Troškovi pripreme, papira i tiskanja mogu se zaokružiti na nekih 50 KM po jednom broju. Nije teško izračunati da nas je ovih prvih 100 brojeva koštalo otprilike 5.000,00 KM. Daljnja računica bi bila da svaki primjerak Župnog lista košta oko 0,10 KM. Nije to puno - ipak, tijekom godina nakupi se troškova.

Ovom prigodom - o 100-tom, jubilarnom broju našeg Župnog lista - zahvaljujem svima vama koji ste se sjetili i u ovom proteklom razdoblju povremeno štogod odvojili za naš List. On će, ako Bog da, i nadalje izlaziti i nećemo ga plaćati pojedinačno. Svima onima koji mogu i žele povremeno sudjelovati u njegovu pripremanju i izlaženju već sada unaprijed zahvaljujem."

Go back