IZABRANA NOVA PREDSJEDNICA SV. VERONIKE

Na susretu udruge žena Sv. Veronika u četvrtak, 1. rujna, zahvalili smo na desetogodišnjem obnašanju dužnosti predsjednici udruge gospođi Dinki Puljić a za novu predsjednicu glasovanjem je izabrana gospođa Lucija (Rajka) Kulaš. Potpredsjednica/tajnica udruge ostaje i dalje gospođa Regina Maslać.

Pozivamo i druge žene koje žele da se uključe u Udrugu. Dobro došle!

Inače, „Sv. Veronika“ – udruga žena župe Presvetoga Trojstva Blagaj-Buna, osnovana je 2001. godine pod vodstvom tadašnjega upravitelja župe don Željka Majića. Sam naziv Udruge govori o njezinom poslanju: pomoći potrebnome na njegovom životnom i križnom putu i pružiti mu utjehu baš kao što je to učinila sveta Veronika  Kristu na njegovome križnom putu.

Sačinjavaju je žene vjernice iz župe koje se dobrovoljno priključuju i žele pomoći na raznim područjima u potrebi bratu čovjeku, bilo sa područja župe ili izvan nje. One žele vedro, radosno i predano služiti  Bogu i Crkvi, te tako ispuniti onaj Kristov nalog ljubavi prema bližnjemu i svakom čovjeku: „Štogod učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ U toj želji rado žrtvuju svoje vrijeme, trud i sposobnosti na korist onih koji su potrebni naše ljubavi. Stoga im je ova župa zahvalna i cijeni njihov rad i požrtvovnost tijekom proteklih deset godina. Nadamo se da neće posustati na tom putu te da će se i druge žene priključiti toj vrijednoj skupini.

Go back