10 GODINA SV. VERONIKE

U treću nedjelju došašća, Nedjelju Caritasa, 11. prosinca, iskoristili smo prigodu već uobičajene organizacije prikupljanja sredstava za naš Župni karitas te ujedno obilježili 10 godina postojanja i rada naše udruge žena "Sv. Veronika". Poslije svetih misa na kraju kojih su prodavani kolači i kalendari, organiziran je domjenak za sve bivše i sadašnje članice Udruge.

Pozvani su i drugi svećenici koji su djelovali u našoj župi od osnutka udruge. Svojim dolaskom nas je obradovao don Ivo Šutalo, dok su se drugi ispričali. Don Željko Majić, utemeljitelj Udruge 2001. godine, poslao je svoju čestitku koju donosimo ovdje u cjelosti:

DON ŽELJKO MAJIĆ Via Tomacelli 132 I-00186 Roma Tel.: 0039 06 996 94 415; fax: 0039 06 996 94 401; mob.: 0039 333 11 49 176; e-mail:vicerector@croaticum.org; majicz@hotmail.it

Rim, 11. prosinca 2011. godine

Poštovani i dragi župniče don Bernarde!

Hvala na obavijesti da ćete danas obilježiti desetu obljetnicu uspješnog i blagoslovljenog djelovanja udruge žena sv. Veronika. Također iskrena hvala i na iskazanoj želji da budem dionikom slavlja. Na žalost ovo drugo fizčki nije moguće. No fizička udaljenost ne priječi nas da se duhovno sjedinimo i dobrom Bogu zahvaljujemo na daru ove plemenite Udruge koja svojim samozatajnim radom daje posebnu dimenziju cijelokupnom životu župe. Kada sam prošle godine sastavljao Krtižni put za zadovoljštinu grijeha i dok sam razmišljao nad šestom postajom i Veronikinom ljubavlju i hrabrošću, pred očima sam imao udrugu žena moje nekadašnje župe, župe Presvetoga Trojstva Blagaj-Buna. Dok mnogi i danas traže-očekuju znakove ljubavi i blizine, udruga žena naše župe postala je znak evanđeoske blizine i Kristove ljubavi. Svojim samozatajnim radom evo deset godina organizirano, baš kao njihova nebeska zaštitnica sv. Veronika, pruža rubac ljubavi potrebitima kako na području župe tako i šire. Iako je nemoguće i nepotrebno nabrojiti sve vidljive korake, ne mogu se ne prisjetiti i akcija u prigodi Nedjelje caritasa, Misijske nedjelje, u početku dežurstava u raspodijeli prispjele pomoći, prikupljanje i animiranje župljana za karitativno djelovanje, pomoć domovima koji se brinu za osobe s posebnim potrebama. Kako zaboraviti rubac kojim sam toliko puta obrisan kako u župnim slavljima, velikim crkvenim danima i blagdanima tako u svakodnevnicama?! Stoga, drage članice udruge sv. Veronika, u znak zahvalnosti za sve dobro što su učinile, danas o desetoj obljetnici vašega blagoslovljenoga djelovanja uzdižem molitvu: Dobri Isuse, svetoj Veroniki čin ljubavi nagradio si svojim svetim likom utisnutim u njezin rubac. Nagradi ovu svoju Udrugu žena, koja te poput sv. Veronike prepoznaje u patnicima, svojim svetim blagoslovom i mirom, kako bi ispunjena tvojim svetim Duhom, bila tvoj sveti znak, svjedok tvoga svetoga evanđelja i navještaj tvoga svetoga kraljevstva.

Sritno i čestito vam bilo!

Don Željko

Go back