PRIJATELJI IZ NJEMAČKE NA BUNI

U sklopu svoga odmora u Hrvatskoj posjetili su nas i ostali s nama cijeli vikend (od petka, 13. srpnja, do nedjelje 15 srpnja) naši višegodišnji prijatelji, mladi iz Njemačke - župa Muelheim. Trideseti pet mladih između 13 i 19 godina, među kojima je i cijeli mali orkestar svirača i pjevača, pod vodstvom župnika Manfreda i zborovođe i dirigenta Burkharda već godinama posjećuju i našu župu.

Stigli su u petak oko 18 sati. U 19 sati u dvorani blaženoga Alojzija stepinca imali smo kratku molitvu i blagoslov velike umjetničke slike (akril) autorice Ivane Kolar-Sušac, bivše naše župljanke a sada nastanjene u Mostaru, koja je sama predložila i sliku naslikala za našu dvoranu. Uslijedila je večera, prezentacija te odlazak po obiteljima koji su ih primili na noćenje.

U subotu smo zajedno posjetili crkvu u Blagaju, izvor rijeke Bune, staru jezgru grada Mostara te proveli popodne na zajedničkom kupanju na Kravicama kod ljubuškog. Uvečer je mlade ugostio naš bivši župnik don Ivo Šutalo u svetištu Srca Isusova u Studencima, gdje su poslije večere sudjelovali u zajedničkom koncertu za nazočne.

U nedjelju smo zajedno slavili svetu misu u 11 sati na Buni te poslije ručka zajednoi s Nijemcima krenulo je autobusom i naših dvadesetak mladih na otok Krapanj gdje će biti na kupanju, odmoru i druženju te obilascima nekoliko župa gdje će zajedno i nastupati u prigodnim koncertima.

Go back