OTOK KRAPANJ 2012.

Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu sa mladima iz župe sv. Barbare iz Mülheima, po treći put mladi iz naše župe su posjetili otok Krapanj. Ove godine je druženje počelo dolaskom mladih iz Njemačke na Bunu gdje su naši mladi otvorili svoje domove i ugostili ih na dva dana. Tijekom njihovog boravka na Buni imali smo lijepa druženja uz pjesmu, prisjećanje svih godina druženja,...Zajedno smo posjetili župnu crkvu u Blagaju, izvor Bune, Stari most, te na kraju kupalište Kravice. U nedjelju 15. srpnja, poslije svečane svete mise koju je predvodio don Velimir Tomić, 17 mladih sa Bune i 33 mladih iz Mülheima su se uputili prema Krapnju.

Na putu prema tamo su se pridružili mladi iz župe Studenci zajedno sa don Ivom Šutalom. Tijekom pet dana boravka na Krapnju, mladi su se družili zajedno u pjesmi, veselju i slavljenju Boga te su obnavljala stara i sklapali nova prijateljstva. Mladi su posjetili mnoga mjesta na kojima su se sklapala prva prijateljstva kao npr. crkvu sv. Josipa u Ražinama u Šibeniku gdje smo održali koncert, te također crkvu Presvetog Srca Isusova također u Šibeniku gdje ih je don Tomislav Puljić, župnik te župe primio raširenih ruku svih 50 mladih. U pet dana boravka na Krapnju osim što su mladi uživali u ljetu, posjećivali su razna mjesta povezana sa povješću hrvatskih katolika kao npr. kapelicu Svih svetih na Kamenjaku u blizini Vranskog jezera te crkvu sv. Nikole Tavilića u Šibeniku. Mladi su lijepo bili dočekani od momaka iz zajednice Cenacolo u Biogradima koji su ispričali svoje životne priče i podjelili svoje iskustvo sa ostalima. Poseban susret koji će mladima ostati urezan je posjet Šibenskoj katedrali sv. Jakova te susret sa šibenskim biskupom Antom Ivasom. Zajedno sa mladima iz Njemačke smo u šibenskoj katedrali otpjevali pjesmu „Zaveslaj na pučinu mora“ koju je sam šibenski biskup napisao.

U zadnja dva dana na Krapnju su se ostalim mladima pridružili i tamburaši zajedno sa župnikom. Pri odlasku sa Krapnja naši prijatelji iz Njemačke su uputili poziv za susret sljedeće godine u Mülheimu gdje će nas oni ugostiti i gdje ćemo zajedno pratiti Svjetski dan mladih u Brazilu. Radujemo se sljedećem druženju sa njihovim mladima gdje ćemo pjevajući i moleći zajedno slaviti Boga.

Marjana Perutina

Go back