OPROŠTAJ S DON BERNARDOM

Na kraju mise don Bernard je rekao:

"Slijedeće nedjelje, ako Bog da, u našu župu dolazi novi župnik, don Nikola Menalo. S ovom svetom misom, ja se, braćo i sestre, službeno opraštam od vas. Bit ću još ovaj tjedan na raspolaganju u župi dok ne dođe vaš novi župnik. Siguran sam da ćete ga lijepo primiti i prihvatiti kao što ste primili i mene, i sve druge svećenike dosada koje vam Crkva šalje.

Koristim ovu prigodu da zahvalim svima na ove tri godine koje smo proveli zajedno, vi kao župljani a ja kao župnik. Ono uvijek može i bolje pa ujedno dok vam zahvaljujem na svemu dobrome, pozivam vas da s novim župnikom i svim budućim svećenicima, uvijek s novom snagom rastete i napredujete u dobru. Ne samo izvana, građevinski i izgledom, nego još više iznutra, u samima sebi, u svojoj obitelji a time i kao ova naša župna zajednica i narod Ja ću, ako Bog da, i ako me zdravlje posluži, po svojoj davnoj želji, i uz biskupovo dopuštenje i poslanje, na koju godinu otići u afričku Tanzaniju, pripomoći ako što budem mogao našem bivšem župniku, don Velimiru Tomiću.

Imam i jednu molbu, više možda želju a tiče se vas, župe i župljana. Kada dođe vrijeme za to, za dvije, pet ili deset godina – svejedno – da širokogrudno, kršćanski i bratski, prihvaćate i prihvatite sve naše župljane koji još ne dolaze u ovu našu crkvu a koji su, možda većina i najmanje svojom krivicom, svih ovih godina praktično izvan naše župne zajednice. Ono što ne možemo učiniti mi ljudi, može vrlo jednostavno dragi Bog. A vi, dragi župljani, na tome putu ne budite, ne daj Bože, zapreka, nego bratska ruka i pomoć kako svećenicima, tako i svima njima.

Još jednom, hvala vam na svemu, i pomolite se katkada i za nas koji smo daleko!"

Go back