BADNJACI, ČESNICE, JASLICE...

U ovogodišnim pripremama za božićne blagdane u našoj župi, kao i uvijek, posebno su se uključili naši mladi. U Došašću su osmislili "Vanjske badnjake" u dvorištu crkve, između ostalih karitativnih djela ponudili su župljanima "Božićne česnice", uredili su "Blagajsko-bunske jaslice"...

badnjaci"Vanjski badnjaci"

Na dvorištu, uz zid Pastoralnog centra, Liturgijska sekcija HKM-a postavila je četiri debla u promjeru od metar i pol do tri metra, na kojima su svjećicama dočaravani plamenovi, po jedan za svaku nedjelju Došašća. Skoro da je to bio i jedini izvanjski znak Došašća na Buni. Budio je znatiželju prolaznika a župljanima bio poziv na duhovnu pripravu za nadolazeći Božić.

cesnice"Božićne česnice"

Kao i lanjske godine, Karitativna sekcija HKM-a, uz pomoć drugih mladih, pripremila je stotinjak božićnih česnica za naše blagdanske obiteljske stolove. Blagoslovili smo ih u crkvi poslije mise zornice u utorak, 21. prosinca, te ih ponudili župljanima. Prihod je namijenjen za Župni karitas.

jaslice_2010"Blagajsko-bunske jaslice"

Ove godine priređene su jednostavne a tako simbolične jaslice u našoj crkvi na Buni. Prozvali smo ih "Blagajsko-bunskim jaslicama" iz razloga što su napravljene od skinute građe s blagajske crkve na kojoj je sada nova građa i novi krov. Tako smo i simbolično povezani s tom našom starom, djelomično obnovljenom, blagajskom župnom crkvom u ove božićne dane.

Go back