BICIKLIJADA U SLAVU PRESVETOGA TROJSTVA

Biciklijada 2009

Tema druge večeri trodnevnice Presvetome Trojstvu bila je Propovijedajte Krista raspetoga (1 Kor 1,23). Stotinjak biciklista pošlo je ispred crkve na Buni prema crkvi Presvetoga Trojstva u Blagaju. Don Ivo Pavlović blagoslovio je bicikliste, don Mile je dao osnovne upute za vožnju, a policija je pošla u pratnji. Kolonom biciklista vijorile su se tri zastave: papina, Herceg-Bosne i zastava HKM-a „Bl. Alojzije Stepinac“ s Bune. Nekoliko njih je imalo tehničke probleme sa svojim biciklima ali je sve dobro prošlo. Najmlađi biciklist bila je mala Nicole Selmanić koja ima samo 5 godina. Dao joj Bog da se uvijek drži u zajednici svoje župe kao sada u petoj godini života!

Don Ivo Pavlović lijepo je govorio o Kristu Raspetome kojega je propovijedao i živio sv. Pavao. Kaže da mu je ovo bio prvi dolazak u Blagaj. Prisutnih 150 vjernika, zajedno s mladima i djecom pozorno je pratilo svetu misu i upijalo don Ivine riječi. Zbor mladih „Mir“ za ulaz je zapjevao „Slavimo te, Oče“, a svojim lijepim pjevanjem popratio je cijelu misu. Kako je bio i prvi petak lijep broj djece i vjernika se ispovjedio.

Nakon svete mise biciklisti su se ponovo formirali i u koloni pošli prema crkvi na Buni. Lijepo duhovno osvježenje svi su ponijeli u svojim srcima večeras, a negdje u dubini duše odjekivao je psalam koji smo pjevali na svetoj misi: Oče, mi ti se klanjamo, Sine, mi ti se klanjamo, Duše, mi ti se klanjamo…

Go back