BLAGOSLOV GRANČICA NA CVJETNICU, Nedjelju Muke Gospodinove 5. travnja 2020.

BLAGOSLOV GRANČICA NA CVJETNICU,
Nedjelju Muke Gospodinove
5. travnja 2020.

VAŽNO. Okružnica o pripravi i slavljenju vazmenih blagdana Kongregacije za bogoštovlje (Prot. br. 120/88) iz 1988. godine u broju 31. kaže: „Gdje ne može biti mise, korisno je da se održi sveto slavlje Božje riječi o mesijanskom ulasku i muci Gospodnjoj, bilo subotom uvečer bilo nedjeljom u prikladnije vrijeme.“

Dragi župljani, mi ćemo na Cvjetnicu slaviti dvije sv. Mise: u 9,30 i 11 sati. Pod Misama ćemo blagosloviti maslinove grančice od kojih ćemo, ako Bog da, napraviti pepeo za sljedeću Pepelnicu.

Ograničeni smo na okupljanje maloga broja vjernika pa preporučujem, u skladu s ovom okružnicom, da vi kod svojih kuća uz obiteljsku molitvu uzmete blagoslovljenu vodu od Vodkršta i blagoslovite grančice koje imate u svojim vrtovima (maslinove, palmine, lovorove ili druge).

Nakon blagoslova grančica pročitajte izviještaj o Muci Gospodinovoj prema Matejevu evanđelju (Mt 26,36 - 27, 66: https://www.arscelebrandi.zadarskanadbiskupija.hr/wp-content/uploads/2011/04/CVJETNICA-MUKA-PO-MATEJU-A5.pdf )

Go back