DAJ NAM SVIMA DUHA SVOG…

Krizma 2009

Treće nedjelje po Uskrsu, 26.travnja, pastir naše mjesne Crkve, mons. Ratko Perić, posjetio je našu župu. U tom pastoralnom pohodu sakrament Duha Svetoga podijelio je četrdeseteroma krizmanika koji su se kroz proteklu godinu pripremali na taj važan sakrament. Kroz vjeronaučne pouke i susrete pratio ih je naš župni vikar don Mile.

Na početku svete mise biskupa je, u ime svih krizmanika, pozdravila krizmanica Nikolina Grubešić. Uz pozdrav krizmanici su predali biskupu simboličan dar. Bila je to slika Sv.Pavla  ispred  župne crkve na Buni koju je naslikala krizmanica Alisa Sojka. U ovoj godini Sv.Pavla, htjeli su slikom pokazati blizinu naše župe nakani Crkve cijeloga svijeta da se na poseban način časti taj veliki učitelj naroda.

Biskup je u svojoj riječi pozdravio ideju krizmanika i zaželio da svi budu dobri nasljedovatelji Svetoga Pavla kroz cijeli svoj život. U tom duhu poklonio im je i svoju knjigu Znamenita imena iz apostolskih vremena koja upravo i  govori o Pavlovim suradnicima u njegovom misionarskom naviještanju Evanđelja. Propovijedajući jedinstvo Crkve, kršćanske moralne vrednote i roditeljsku odgovornost u odgoju djece, biskup je na svoj originalni način potaknuo sve vjernike na ispravno nasljedovanje Kristovih i crkvenih zapovijedi. Krizmanici su u iskrenoj želji srca nakon Svete Pričesti zapjevali pjesmu Daj nam svima Duha svog…

Na kraju Svete Mise biskup je uputio svoj pastirski blagoslov cijeloj vjerničkoj zajednici.

Go back