Dan bolesnika u župi,11.veljače 2016.godine

Na jednom od sastanaka HKM-ovaca, župnik nas je pozvao na razmišljanje o djelima milosrđa, kako duhovnim tako i tjelesnim, te nas mlade kao udove Crkve potaknuo da kroz njih djelujemo,napose u ovoj godini Božanskog milosrđa.

Kroz zanimljive križaljke prisjetili smo se kojih to četrnaest djela milosrđa, pravi vjernik treba znati i činiti. Nakon toga, kako to uvijek i biva, mladi su iznosili svoje prijedloge, svoje ideje o tome kako oni žele djelovati, kako se oni žele ispuniti i ostvariti preko djela milosrđa. Mladi su bili puni želje i motivacije za svako djelo.

Bližio se svjetski dan bolesnih, te smo tako odlučili da na taj dan, 11.veljače ,ostvarimo djelo ''Bolesna pohoditi“. Dogovorili smo se da će se slaviti sveta Misa na kojoj će sudjelovati i svi oni župljani koji su zbog neke vrste bolesti spriječeni nedjeljnom misom slaviti Boga. Poslije svete mise, dogovoreno je pozvati sve naše bolesne i stare u župnu kuću, kako bi im mladi poslužili topao čaj, kavu i ono najbitnije toplu ljudsku riječ i ljubav za bližnjega.

U tom tjednu kad smo već ušli u korizmu i proslavili blagdan blaženoga Alojzija Stepinca, bilo je divno što smo mi mladi imali tu priliku, iskazati svoje odricanje na način svojstven Stepincu te tako biti pobožni i bliži Bogu. Sveta misa bila je u 18 sati, predvodio ju je don Nikola,a ozračje koje je vladalo crkvom među toliko njih poniznih pred Kristom ,bilo je neopisivo. Unatoč svojoj bolesti, držali su se tako pobožno, pognutih glava pred svojim Stvoriteljem. Don Nikola i Don Damir su pod svetom Misom udijelili i sakrament bolesničkoga pomazanja ,svima onima koji su se osjećali potrebitim. Nakon blagoslova, nekoliko njih se svratilo u župnu kuću. Nekoliko članica HKM-a i uz pomoć dvije domaćice iz župe, počastilo ih je te su s njima nastavili ugodno druženje.

Neka bolesni, i svi koji trpe, u vjeri pronađu sigurno sidro jer tko u bolesti zaziva Gospodina siguran je da ga Njegova ljubav nikada ne napušta.

Pomozimo našim bolesnim i starima ne samo na ovaj dan, nego kroza svaki dan njihovog trpljenja kako ne bi zapali u očaj ,nego pronašli mirnu luku uz Boga koji nas uvijek ljubi i s nama ostaje!

Anđela Pažin

Go back