DRUGI DAN TRODNEVNICE Bl. Alojziju Stepincu na Buni

Drugog dana trodnevnice bl. Alojziju Stepincu, molitvu krunice predvodili su đakoni don Mladen Mikulić i don Ivan Aničić, a svečanu svetu misu predslavio je don Antonio Krešić, župni vikar u župama Cim i Ilići. Koncelebrirali su don Pero Pavlović, župnik Rotimlje i Stjepan Krsta i župnik domaćin don Nikola Menalo.

Nakon pročitane Božje riječi predstavljeno je šesnaest ovogodišnjih kandidata za sakrament Euharistije. Župnik don Nikola naglasio je kako ove godine slavimo Godinu Svetog Jeronima i Godinu Božje Riječi, stoga je u tome kontekstu pripremljena velika knjiga ispred oltara u kojoj s lijeve strane dominira fotografija kaleža i hostije oko kojih se isprepliću pšenica i grozd, a u desnome listu utisnute su fotografije prvopričesnika.

Prigodnu homiliju počeo je don Antonio nadovezujući se na nedjeljno evanđelje ozdravljenja Petrove punice kako se Isus nije zaustavio u Petrovoj kući nego je krenuo dalje naviještajući Božje kraljevstvo, propovijedajući i čineći čuda - izlječenja. Također je naglasio da se Isus, prije svakog javnog djelovanja, povlačio u molitvu i osamu. "Samo jedan susret sa živim Bogom u kojem priznajemo svoju vjeru može iz temelja promijeniti naš život" ističe don Antonio.

Govoreći o životu blaženog Alojzija, don Antonio, je podsjetio na odnos majke Barbare i sina Alojzija. Majka Barbara je desetljeća života provela u postu i molitvi za svoga sina Alojzija, i kad je on u svojim životnim traženjima birao putove njegova majka nije gubila vjeru i nadu, ustrajno je molila za svoga sina.

U završnom dijelu naglasio je kako se nažalost rijetko sjetimo blaženog Alojzija tijekom godine nego samo kada slavimo obljetnicu njegove smrti i rođenja za Nebo, a u Nebu imamo velikoga zagovornika i pravoga Božjeg ugodnika.

Ispunjena narodom Božjim crkva Presvetog Tijela i Krvi Kristove, rado i pozorno je slušala propovjednika, kojemu je župnik don Nikola zahvalio na dolasku i spremnosti slavljenja sv. Mise.

Go back