HKM-ova prva radionica

Na prvom susretu HKM-a, kao i svake godine, predstavili smo plan i program za novu školsku i akademsku godinu. Prateći predstavljeni plan, konačno je,u srijedu 28. listopada,  došla na red i prva ovogodišnja HKM-ova radionica.

Nakon nekoliko, prošlogodišnjih veoma uspješnih radionica, malo je reći da smo bili veoma uzbuđeni zbog nove radionice. Ove godine smo, može se reći, našu radionicu podigli na višu razinu. Naime, na incijativu našeg novog kapelana don Damira, odlučili smo praviti adventske vijence, koje ćemo pred Došašće i prodavati te na taj način i prikupiti sredstva za HKM. Svi smo se okupili te kao i svaki put susret započeli zajedničkom molitvom. Nakon molitve podijelili smo se u grupe i krenuli u akciju. Na samom početku bili smo malo stidljivi i možda malo i prestrogi prema sebi samima, no sa prvim naljepljenim svijećama, mahovinom i cvjetićima sve je to nestalo. Ostale su samo naša mašta i kretivnost, koje su malo po malo davale nevjerojatne rezultate. Kako je vrijeme prolazilo na licima članova se moglo vidjeti samo uzbuđenje, zadovoljstvo i nadasve ponos zbog svega učinjenog. Ubrzo smo prekrili stol adventskim vijencima, koji su zaista prelijepi te svaki na svoj način plijeni poglede.

Ponosni na konačan rezultat našeg zajedničkog truda i plodova naše mašte, kao i ruku nismo mogli na bolji način završiti još jednu srijedu na Buni. Ostavivši još jednu srijedu iza nas, korak smo bliže najljepšem dobu godine - Došašću i Božiću. Zbog toga smo neizmjerno sretni i ponosni jer smo, ovo najljepše doba godine učinili još ljepšim i za nas posebnijim. Iskreno se nadamo da ćemo i u budućnosti biti ovako kreativni te i tako doprinositi našoj župnoj zajednici.

Go back