40 GODINA SVEĆENIŠTVA FRA ILIJE PULJIĆA

Fra Ilija Puljic

U nedjelju, 9. kolovoza 2009 godine u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Blagaju služena je sveta misa, te je proslavljeno 40 godina svećeništva fra Ilije Puljića.

Uz veliki broj vjernika, sv. misu predvodio je slavljenik, fra Ilija Puljić uz koncelebraciju velikog broja svećenika među kojima su bili biskup dubrovački mons. dr. Želimir Puljić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar, generalni vikar don Srećko Majić, fra Petar Vlašić, bivši župnik naše župe, fra Tomislav Puljić, naš kapelan don Mile i drugi.

Na misi je propovijedao fra Petar Vlašić, a riječi zahvale i čestitke slavljeniku, fra Iliju uputili su i Provincijal fra Ivan Sesar, generalni vikar don Srećko, biskup Želimir, inače fra Ilijin brat, te don Mile u ime našeg župnika don Ive koji je bio odsutan.

Fra Ilija Puljić-Vlahić je sin naše župe. Rođen je 1941 godine u Kamenoj. Za svećenika je zaređen 1969 godine. Većinu svog svećeničkog rada posvetio je radu sa našim iseljenicima, a najviše u Kanadi i Americi. Trenutno je na službi u Noravlu, Kanada.

Go back