MISIJSKA NEDJELJA - 23. listopad 2022.

Svjetski dan misija, koji svake godine obilježavamo predzadnje nedjelje u mjesecu listopadu, prigoda je da se uvijek iznova prisjetimo da smo kao kršćani svi pozvani biti misionari, pozvani biti svjedoci Božje spasenjske ljubavi prema svakomu čovjeku. U tom duhu i papa Franjo piše svoju ovogodišnju poruku za Svjetski dan misija, pod geslom: “Bit ćete mi svjedoci”. Papa naglašava: “Kao što je Krist prvi poslan, odnosno Očev misionar i njegov ‘vjerni svjedok’, tako je i svaki kršćanin pozvan biti Kristov mis­ionar i svjedok. A Crkva, kao zajednica Kristovih učenika, nema drugog poslanja nego evangelizirati svijet, dajući svjedočanstvo za Krista”.

Tijekom povijesti, a i danas, mnogi pojedinci, u zajedništvu s Crkvom, išli su i idu “sve do kraja zemlje” navješćujući radosnu vijest Isusa Krista, čineći djela milosrđa, kojima omogućuju svakomu dostojanstven život. U takvu djelovanju vidi se zajedništvo i snaga Crkve. Dok naši misionari idu u misije, među narode koji još nisu čuli Božju riječ, mi koji ostajemo u svojim sredinama pratimo ih svojim molitvama i konkretnom pomoći te na taj način svjedočimo svoju međusobnu ljubav i i zajedništvo Crkve.

Nemojmo nikada zaboraviti: Osnovni zadatak Crkve jest naviještati da je Isus Krist umro za naše grijehe i uskrsnuo radi našega spasenja.

Neka misijska nedjelja bude dan vjere i dan akcije. Probudimo svi svijest, da se širenje kraljevstva Božjega tiče svih nas i da smo svi dužni doprinijeti svoj dio. Danas je svima jasno da je crkva jedina nada i jedino utočište čovječanstva. Crkva smo svi mi.

Go back