MISIONAR IZ AFRIKE NA BUNI

Don Velimir Tomić, naš bivši župnik i višegodišnji misionar u Africi, posjetio nas je u nedjelju, 10. srpnja, te s nama i za nas slavio svetu misu u 11 sati uz pratnju ravnatelja Papinskih misijskih djela za BiH don Ivana Štironju.

Njih dvojica ove godine slave svoj srebrni misnički jubilej (25 godina svećeništva) od kojih je don Velimir 23 proveo i provodi u Tanzaniji, afričkoj državi, kao katolički i hrvatski misionar-svećenik. Iz svoga višegodišnjeg iskustva samo nas je kratkim crticama podsjetio što to znači biti misionar i kako se živi među crnačkim stanovništvom u, za nas možda, nepojmljivim uvjetima. Pozvao je da molimo za misionare, napose nova misijska zvanja, kojih je sve manje a koja su i danas potrebna kako u Africi tako i na drugim kontinentima širom svijeta, među stanovništvom koje ni danas nije čulo za Krista.

Poslije svete mise proveli smo s našim afričkim misionarom još par sati u druženju i upijanju don Velimirovih doživljaja koje on tako zanimljivo zna prenijeti slušateljima kako u crkvi za oltarom tako i za običnim stolom. Don Velimire, Bog neka te čuva i prati na svim tvojim misijskim putovanjima!

Go back