NA DOBRO VAM DOŠLA NOVA GODINA

Na Novu Godinu slavimo blagdan Bogorodice Marije, i taj blagdan se lijepo slaže sa proslavom Nove godine. Želimo i nadamo se da će nam u ovoj godini biti još ljepši život, da će početkom Nove godine započeti nova, ljepša era za čitavo čovječanstvo. A za nas kršćane je upravo BDM izvor i početak novog i boljeg svijeta. S njom i njezinom suradnjom započelo je novo djelo otkupljenja, nova era u povijesti čovječanstva, započeo je Novi zavjet, pa evo nek započne i Nova godina.

Kad čestitamo ovih dana Novu godinu jedni drugima, trebali bi poželiti jedni drugima mir Božji, jer bez mira Božjega, nema mira uopće.

Već kod Isusovog rođenja u Betlehemu anđeli su nas pozvali na mir, pjevali su: „Slava Bogu na visini , a na zemlji mir ljudima miljenicima njegovim“. Kad ovih dana čestitate jedni drugima Novu Godinu, pružite ruku i zaželite Božji mir i blagoslov jer to je ono što nas treba voditi kroz ovu godinu. Jer budimo svjesni bez Božjega mira i Božjega blagoslova nećemo lako kroz ovu godinu.

Svim svojim župljanima želim Sretnu i Blagoslovljenu Novu Godinu i neka Vas prati kroz ovu godinu Božiji mir i Božiji blagoslov.

Vaš župnik don Slaven

Go back