NAJAVA: PETAK 18:00 Izravno iz Vatikana - klanjanje i potpuni oprost - prijenos na HRT-u, Laudato TV i Hrvatskom katoličkom radiju

Dragi vjernici, braćo i sestre, hvaljen Isus i Marija!

Na naš župni portal stavljam vijest iz Vatikana koju je prenijela Informativna katolička agencija - IKA, a radi se o potpunom oprostu izravno iz Vatikana preko svetog Oca Pape u petak, 27. 3. 2020. godine u 18 sati.

Da bi se dobio potpuni oprost trebate se prije osobno ispovjediti Gospodinu Bogu uz odluku da ćete se sakramentalno ispovjediti kod svećenika čim se ukaže prilika, zatim izmoliti savršeno pokajanje, te obaviti duhovnu pričest uz Papinu molitvu koju imate na našem portalu.

Uz osobnu ispovijed, prije 18 sati trebate još izmoliti Križni put ili Gospinu krunicu moleći Boga za zaustavljanje epidemije, olakšanje bolesnima i vječni spas umirućima.

Nakon toga, čekajte i sudjelujte u izravnom prijenosu iz Vatikana koji možete pratiti preko televizije ili radija što imate naznačeno u tekstu koji slijedi, jer će na kraju kompletnog obreda Papa, svima koji ispune navedene uvjete, podijeliti potpuni oprost.

Na sve vas zazivam Božji blagoslov!

Vaš župnik

Molitva Pape Franje Djevici Mariji, Zdravlju bolesnih, u opasnosti od korona virusa

Marijo, ti bez prestanka sjajiš tijekom našeg putovanja kao znak spasenja i nade. Povjeravamo ti sebe, Zdravlje bolesnih, koja si kraj Križa bila blizu Isusove patnje, čuvajući čvrstom svoju vjeru. Ti, „Spasiteljice naroda Rima“ znaš što nam je potrebno i vjerujemo da ćeš osigurati sve što nam treba tako da se, kao i u Kani Galilejskoj, radost i slavlje mogu iznova vratiti nakon ovog trenutka kušnje. Pomozi nam, Majko Božje Ljubavi, da se suobličimo Očevoj volji i da činimo sve što nam Isus govori, On koji je preuzeo naše patnje na sebe, ponio naše boli, da bi nas po Križu doveo do radosti Uskrsnuća. Tražimo utočište pod tvojom zaštitom, o sveta Majko Božja. Ne preziri naše vapaje - nas koji smo stavljeni na kušnju – i izbavi nas od svake opasnosti. O slavna i blagoslovljena Djevice! Amen.

Molitva za duhovnu pričest po preporuci Pape Franje

Moj Isuse, vjerujem da si stvarno prisutan u Presvetom oltarskom sakramentu. Volim te iznad svega i želim te u svojoj duši. Kako Te sada ne mogu sakramentalno primiti, barem duhovno dođi u moje srce. Kao već pristigloga, grlim Te i ujedinjujem se s Tobom. Ne dopusti mi da se ikada odvojim od Tebe. Amen.

Go back