NEKA PJESMA BUNOM TEČE 2011.

Susret je započeo svetim misnim slavljem koje je predvodio don Damjan Raguž, župnik župe sv. Petra i Pavla s Rotimlje, a sve je to popratio zbor „Paulus“ iz istoimene župe. Na svetoj misi bili su nazočni članovi kulturno-umjetničkih društava pri čemu je don Damjan naglasio da svi trebamo biti jedno, kao što su Otac, Sin i Duh Sveti jedno i da uvijek trebamo biti primjer drugima.

U službeni dio programa uveli su nas tamburaši domaćeg Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Herceg Stjepan“ pjesmom Hercegovina u srcu. Zatim je sve prisutne goste u ime domaćina pozdravio potpredsjednik društva Mario Matoš, naglasivši da se i mi trebamo povezati u narodnoj tradiciji naših krajeva te zapjevati našu pjesmu zbog nas danas, a sutra zbog naše djece i budućih naraštaja.

U večeri folklora , uz domaćina, sudjelovala su Hrvatska kulturno-umjetnička društva: „Drijeva“ iz Gabele, „Stolac“, „Bosansko izvorno kolo“ Stolac, „Luke“ iz Višića, „Rotimlja“, „Svi Sveti“ iz Jara, „Kočerin“, „Sv. Josip Radnik“ s Domanovića, „Naši korjeni“ iz Bobanova, „Dubrave“ s Aladinića, „Studenčica“ iz Studenaca, te kulturno-umjetnička društva iz susjedne nam Hrvatske: Kulturno-umjetnička udruga „Zvona Zagore“ iz Šibenika i KUD „Tomislav“ Cerna-Slavonija.

Po završetku službenog dijela, naša voditeljica Kristina Ćorić najavila je zabavni dio programa u kojemu je sve nazočne zabavljala grupa „Modra rijeka“ i to do kasno u noć.

Go back