Pastoralne promjene u našoj župi

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić potpisao je 1. srpnja dekrete za nove službe u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji.

Don Nikola Menalo razrješuje se službe župnika župe Presvetoga Trojstva Blagaj-Buna i imenuje se generalnim vikarom Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i moderatorom Biskupijske kurije.

Don Slaven Ćorić razrješuje se službe župnog upravitelja župe sv. Ante Padovanskog u Sutini i imenuje se župnikom župe Presvetog Trojstva – Blagaj-Buna.

Don Tomislav Rajič, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi Presvetog Trojstva – Blagaj-Buna.

Biskup je odredio da se nove službe trebaju preuzeti najkasnije do 1. rujna 2021.

Don Nikola će se oprostiti od župljana u nedjelju, 22. kolovoza 2021. na kraju sv. Misa u 8 i 9:30 sati. Don Slaven i don Tomislav predstavit će se župnoj zajednici preko sv. Misa u nedjelju, 29. kolovoza 2021 u 8 i 9:30 sati.

Dragi vjernici, mi smo zajedno bili punih 9 godina, ako je to mjeriti. Ovladali smo kalendarom, ali nemamo desetljeće kako bi naše zajedničko druženje ušlo u neko povijesno vrijeme. Jedino biće izvan i iznad vremena je Bog. Nama je dao vrijeme kako bismo u njemu zajedno rasli i postigli zrelost, puni razvitak, Zato je najbolje kada se sve događa u svoje vrijeme. Dragi vjernici, posljednjih 9 godina bio sam okružen vama, vašim životnim pričama, običajima, obiteljskim okupljanjima, rađanjima, rastu, vjenčanjima, ali i umiranjima i prelasku na onaj drugi svijet. Hvala za vrijeme u kojem sam rastao kao svećenik i u ovoj se župi osjećao kao kod kuće. Moj premještaj otvara mogućnost da na moje mjesto dođe netko drugi tko će zajedno s vama rasti, a i ujedno i preda me stavlja nove izazove. Na vrijeme ne možemo utjecati jer ga ne možemo niti ubrzati niti usporiti, ali ga možemo kroz molitvu posvetiti i učiniti da naše vrijeme bude Božje vrijeme, a to ovisi o nama. Ne znamo koliko nam je još vremena darovano stoga vas pozivam da vi mene i dalje nosite u molitvama a vi ćete i dalje biti moji župljani po molitvi. don Nikola Menalo

Go back