PISMO UZ BOŽIĆNI BLAGOSLOV OBITELJI

Blagoslov obitelji bit će po rasporedu koji je na 2. i 3. stranici novog broja Župnog lista, uz raspored svetih misa.

Popis obitelji koji je napravljen lani koristit ćemo i ove godine. Ako netko ima nanovo - treba se osobno javiti u župni ured da ga se pribilježi u župnu kartoteku. Pismo koje će svećenik ostaviti svakoj obitelji sadrži dva lista i to:

1. Na prvom listu ubilježit ćete ime i prezime domaćina obitelji te svoje prilog koji je raspoređen na troje: za crkvu, za uzdražavanje svećenika te za župni karitas. Uz to moći ćete odabrati i zaokružiti koje crkvene novine želite primati u ovoj godini.

2. Na drugom listu nalazi se upitnik o socijalnom stanju obitelji u župi koji također ispunjate a služit će isključivo u župne svrhe, radi boljeg upoznavanja župe i poptreba župljana.

Oba ta ispunjena lista, zajedno s novcem kojeg ste ubilježili, zatvorit ćete u dobivenu kovertu i vratiti u župni ured do konca mjeseca siječnja, ukoliko je to moguće. Vaša godišnja davanja ostat će ubilježena u Župnom arhivu.

VAŽNO: Prilikom blagoslova obitelji nećemo uzimati nikakav novac (ni za crkvu, ni za blagoslov; ni za što treće ili četvrto) nego ćemo zajednički moliti za obitelj i njezine članove. Sve svoje dužnosti prema svojoj župi i svećeniku izravnavat ćete naknadno preko pisma kojeg svaka obitelj dobiva. Molimo da se toga pridržavate te da svećenika ne dovodite u neugodnu situaciju odbijajući uzeti novac pri samom blagoslovu.

Na sljedećim linkovima možete preuzeti listove iz pisma koje će se ostaviti svakoj obitelji.

List br. 1

List br. 2

Go back