POČETAK TRODNEVNE DUHOVNE PRIPREME ZA BLAGDAN BL. ALOJZIJA STEPINCA

U nedjelju, 7. veljače  počeli smo trodnevnu pripravu za blagdan bl. Alojzija Stepinca, zaštitnika pastoralnoga centra na Buni. Prvi dan trodnevnice, tj. nedjeljnje svete Mise, predvodio je don Milenko Krešić, profesor crkvene povijesti na KBF-u u Sarajevu, koji je ujedno duhovnik bogoslova i misionar milosrđa. Ne rijetko se bavi pčelarstvom.
Don Milenko je uputio i prigodnu propovijed u kojoj se osvrnuo na starozavjetnog patnika Joba, dok je u drugom dijelu propovijedi povezao je bolest Petrove punice i važnost da mi ljudi današnjice ne zaboravimo tjelesno djelo milosrđa da smo dužni bolesnike pohoditi. Ujedno je upozorio da će Bog suditi i po tome jesmo li bolesnika pohodili, jesmo li stranca primili, jesmo li žednoga napojili? (usp. Mt 25, 35-37) U trećem dijelu propovijedi naglašen je i blaženi Alojzije kao onaj koji je za vrijeme krašićko-zatvorskih dana bio duboko povezan s Bogom kroz jutarnju molitvu. Nadalje, je istaknuta i kardinalova  uloga  gdje je jasno upozoravao na svaku segregaciju i da to neće dobro završiti.
Župna zajednica nastavljat će se pripremati i sljedećih dana, kroz molitvu krunice i litanija te slavlje Misa koje će predvoditi don Antonio Krešića i don Domagoj Markića.
Proslavu blagdana proslaviti ćemo u srijedu 10. veljače kada će nam svetu Misu s prigodnom propovijedi uputiti umirovljeni biskup mons. Ratko Perić.

Go back