PRESVETO TROJSTVO I TIJELOVO

PRESVETO TROJSTVO I TIJELOVO

Naša župna zajednica slavi tri patrona u župi, a to su:
1. Svetkovina Presvetog Trojstva - patron župe i crkve u Blagaju
2. Svetkovina Tijela i Krvi Kristove, Tijelovo ili Brašančevo - patron crkve na Buni
3. Spomendan blaženog Alojzija Stepinca - zaštitnik pastoralnog centra i mladih naše župe

PRESVETO TROJSTVO U BLAGAJU

Na patron naše župe - Presveto Trojstvo bit će dvije svete Mise: tiha sveta Misa na Buni u 8:00 i svečana sveta Misa u Blagaju u 11:00 koju će predslaviti fra Ante Marić, župni vikar u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Kao hodočasnici u Blagaj najavila se taj dan grupa žena iz udruge Eko - srce Gromiljak koji će doći u narodnim nošnjama i donijeti nam malo tradicije i običaja iz toga kraja Srednje Bosne. Domaćini će im biti udruga žena HNŽ.

PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA NA BUNI

Za patron naše crkve na Buni pripravit ćemo se trodnevnicama, svetim Misama i klanjanjem u 18:00 (PON., UTO., SRI.).

Na sam dan patrona - Presveto Tijelo i Krv Kristovu, imat ćemo svečanu svetu Misu u 10:00 koju će predslaviti don Željko Marić, rektor sjemeništa “Petar Barbarić“ u Travniku. Na kraju svete Mise imat ćemo svečanu procesiju s Presvetim Oltarskim Sakramentom oko crkve.

Nastojmo doći na ove svete Mise jer su to patroni naše župe, crkve i svetkovine naše župne zajednice. Kroz svetu Misu na patrone župa ogleda se naše župno ali i Crkveno zajedništvo. Pokažimo stoga da smo zajednica, da zajedno Boga molimo i njemu se utječemo, upravo onako kako je Isus molio: “Da svi budu jedno“

Go back