Prva nedjelja Došašća

Naša je župa i ove godine krenula ususret Isusu. Uoči prve nedjelje došašća, u subotu, 26. studenog, započelo se s pripremama. Ni kišan dan nije pokolebao našu mladež da krene s uređenjem crkvenoga dvorišta. S kabanicama i kišobranima krenulo se u uređenje. Napravljene su jaslice pokraj ulaza u crkvu, adventski vijenac ispred crkve, ukrašen je bor i cijelo dvorište te su postavljeni šatori i stolovi za druženje. Kada je sve završeno s ukrašavanjem i uljepšavanjem onoga izvanjskog, započelo je urešavanje onoga našega unutarnjega. A što je ljepše za srce i dušu od molitve i pjesme za Isusa. Misno slavlje započelo je u 18 sati koje je predvodio naš kapelan don Damir. Nakon svete Mise svi smo se okupili ispred crkve i na adventskom vijencu uz blagoslovnu molitvu zapalili prvu svijeću - znak prve nedjelje došašća. Nakon blagoslova nastavljeno je druženje u dvorištu. Uz pjesmu i razgovor kušalo se kuhano vino, kobasice i fritule što su pripremali naši mladi.

Na ovaj način naša je župa započela s adventom - vremenom iščekivanja našega Gospodina i vremenom naše duhovne priprave za taj događaj. Advent nam je ("adventus" - nazočnost, dolazak, došašće) ispunjen radosnom nadom susreta s Očekivanim, koji je već u povijest došao kao jedan od nas, i nadom susreta s Očekivanim koji će doći, kao pobjednik, za nas.

Kroz tjedan nastavljamo s misama zornicama, također pripravom  kroz svetu Misu, molitvu, pjesmu i sakrament svete ispovijedi, a već sljedeće subote, na Djetinjce, nakon svete Mise i paljenja druge adventske svijeće naša djeca iz župe pripremaju kratki mjuzikl  koji je svojevrstan dar za njihove roditelje. Najavio nam se i sv. Nikola da će istu večer navratiti u našu župu te darovati djecu do četvrtoga razreda osnovne škole.

Go back