STEPINČEVO 2010. NA BUNI

Stepincevo 2010

Prigodnom trodnevnicom i svečanom proslavom na pedesetu obljetnicu blažene smrti, naša župna zajednica proslavila je blagdan blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika našeg Pastoralnog centra na Buni. Dojmovi su različiti. Nekima je bilo prejednostavno i preskromno, s obzirom na dosadašnje pripreme i proslave. Drugi su opet bili zadovoljni jednostavnošću. Nakana je bila ove godine staviti naglasak na pastoralna događanja i zajednice koje nose pastoralne aktivnosti unutar župne zajednice, posvećujući posebnu pažnju našim kandidatima za sakramente ispovijedi, pričesti i krizme. Nadamo se da smo u tome bar djelomice i uspjeli.

Mladi HKM-a priredili su i izveli za drugu i treću večer trodnevnice polusatni Stepinčev životopis u slikama te tako približili blaženikov život svima koji su bili u crkvi.

Sva tri dana priprave i na sam blagdan molili smo zajedno Litanije blaženog Alojzija Stepinca ispred blaženikova kipa u našoj crkvi.

Stepincevo 2010

 

Kandidati za Prvu svetu pričest i ispovijed, kao i kandidati za sakramenat krizme, sudjelovali su u drugom i trećem danu trodnevnice, zajedno sa svojim roditeljima. Predstavljeni su našoj župnoj zajednici te smo zajedno s njima molili za njih same i za našu župu a sve po zagovoru blaženog Alojzija.

Svetu misu na samo Stepinčevo predvodio je svećenik Splitske nadbiskupije, don Boris Vidović, u koncelebraciji s dvadesetak naših svećenika iz Mostara i susjednih župa.

Stepincevo 2010

Poslije svete mise sve aktivne grupe i zajednice u našoj župi pozvane su u dvoranu bl. Alojzija Stepinca (stara crkva) na prigodni domjenak i druženje. Za svećenike i časne sestre (njih tridesetak) priređena je večera u župnom stanu.

Stepincevo 2010

Go back