SUSRET MLADIH NA ROTIMLJI

Posjeta Rotimlja

Dana 22. svibnja ove godine naša Hrvatska Katolička Mladež Bl. Alojzija Stepinca s Bune, posjetila je župu Rotimlja. Te večeri u 20.30 sati zajedno sa domaćinima i mladima sv. Ivana sudjelovali su u duhovnom programu. Najprije je 19.00 sati bila sveta krunica nakon čega je slijedila sveta misa. Pater Josip Sremić predvodio je svetu misu i uputio vjernicima prigodne riječi. Naime tih dana u župi Rotimlja bile su pučke misije koje su vodili oci Isusovci, pater Josip Sremić i pater Zvonko Vlah iz Opatije. Te večeri za naše mlade predavanje je održao misionar, pater Zvonko Vlah.

Domaćin, župnik don Gordan Božić pozdravio je sve prisutne, zaželio iskrenu dobrodošlicu i zahvalio što su došli u lijepom broju. Kroz svoje predavanje pater Zvonko istaknuo je ulogu mladih kako na crkvenoj tako i na društvenoj razini. Predstavio im je i istaknuo duhovne i kulturne vrijednost koje treba slijediti i svjedočiti u društvu. Mladi s Bune došli su u pratnji svojih svećenika don Ive Šutala i don Mile Vidića, a mladi sv. Ivana iz Mostar u pratnji svoga župnika don Kreše Puljića.

Nakon predavanja mladi su patru Zvonki iskreno zahvalili srdačnim pljeskom. Nakon duhovnog predavanja HKM s Bune, BIOS sv. Ivana iz Mostara i domaći BIOS s Rotimlje nastavili su druženje uz zakusku, pjesmu i šalu u prostorijama župnog ureda.

Pri povratku svojim kućama mladima su u sjećanju odjekivale riječi patra Josipa i patra Zvonke koji su ih ohrabrili i oduševili za mladenačko i poletno svjedočenje Krista.

Go back