SUSRET NA OTOKU KRAPNJU

Krpanj 2009

Mladi iz naše župe, njih 18, mladi iz župe sv. Ivana iz Mostara, njih 10, i 33 mladih iz župe sv. Barbare iz Mulheima kod Koelna proveli su 7 dana zajedno na otoku Krapnju kod Šibenika od 9. do 16. srpnja. Mladi iz Njemačke, predvođeni svojim župnikom Manfredom Schwarzenbergom, došli su u Hrvatsku na ljetni odmor, i zaželjeli se susresti sa svojim starim prijateljima iz župa Blagaj-Buna i Mostar.

Iz Njemačke je još s mladima došlo i desetak starijih osoba koje su bile udomljene u župi Ražine.

Na Krapnju je druženje teklo u vrlo lijepom i prijateljskom ozračju uz domaćina don Andriju Vranu  koji nas je lijepo dočeko i radosno ugostio u starom krapanjskom samostanu. Naše mlade pratio je naš župnik don Ivo Šutalo.

Vrijeme nam je vrlo brzo prošlo jer je bilo ispunjeno raznim sadržajima. Svako jutro zajednički smo molili jutarnju molitvu i razmatrali pola sata prije doručka. Kupanja je bilo svaki dan dovoljno. Organizirali smo i tri koncerta duhovne glazbe: u crkvi na Krapnju, u župi Ražine i u župi Srca Isusova u Šibeniku. Jedan dan posjetili smo Plitvice a drugi dan otišli smo u razgledanje Splita. Odigrali smo i jedno vaterpolo utakmicu: Hrvatska-Njemačke 4:4.

Posljednje večeri na Krapnju priredili smo i mali „party“ za rastanak. Sutri dan, četvrtak, 16. srpnja naši prijatelji iz Njemačke ispratili su nas na trajekt i mahnuli za rastanak. Zaželjeli smo jedni drugima blagoslov i sreću. Možda se opet iduće ljeto nađemo skupa. Tko zna.  

Neka bude Božja volja.

Krapanj1_2009

Go back