Sv. Cecilija u našoj župi

U nedjelju, 22. studenoga, proslavili smo zajedno sa našim župnim zborovima   spomendan sv. Cecilije, svima nama drage zaštitnice glazbenika, pjesnika i slijepih.

Dječji zbor ''Put ljubavi'' je pjevao, kao i svake nedjelje, svetu Misu u 9:30 sati, koja je namjenjena za naše školarce i njihove roditelje te zbog toga je nazivamo i đačkom Misom. Nakon što su svojim milim, dječijim glasićima svetu Misu učinili još svečanijom i ljepšom, zasluženo su kasnije uživali u raznim slasticama i međusobnom druženju. Naš zbor mladih ''Mir'' pjevao je Misu u 11:00 sati te također dao sve od sebe da uljepša slavlje nedjeljne svete Mise. Mi, iako već veliki, smo se obradovali raznim slasticama i grickalicama te uz šalicu tople kave također uživali u međusobnom druženju. Spomendan sv. Cecilije je, nama pjevačima, zaista posebno drag dan u godini jer tada, osim što se svi zajedno družimo, imamo priliku na poseban način zahvaliti Bogu za naš dar pjevanja te moliti za zagovor našu zaštitnicu.

Svi zajedno i ove godine smo lijepo obilježili spomendan nama posebno drage svetice i uz zajedničko druženje super se proveli. Sveta Cecilija je, kako se govorilo, mogla svirati na svakom glazbenom instrumentu, a mi se iskreno nadamo da kroz godine i godine naše vježbe neće biti nota, koje naši glasovi neće moći otpjevati.

Nastavit ćemo slaviti Boga pjevajući, jer svima nam je dobro poznato da onaj tko pjeva dvostruko moli i ne misli zlo!

Go back