U OBJEKTIVU KAMERA FTV-a

FTV snimanje

Zadnji vikend mjeseca ožujka Marina Knežević, urednica katoličkog programa u emisiji Federalne televizije Mozaik religija, posjetila ja našu župu sa svojom snimateljskom ekipom iz Sarajeva. Kroz snimanje su nam se najprije pridružili na Putu križa u kojem tradicionalno na peti korizmeni petak hodočastimo na Hum. Lijep broj župljana, mladih i djece u molitvi, čitanjima i pjesmi sudjelovali su razmatrajući Kalvarijski put Otkupitelja.

U subotu u zrcalu objektiva naših snimatelja našli su se djeca  i mladi u svojim susretima, probama i aktivnim radom u pripremanju prodajnih artikala za nedjeljnu korizmenu karitativnu akciju. Udruga žena Sv.Veronika okupila se u župnoj kuhinji pripremajući kolače, kiflice, pite, te bojeći uskrsna jaja na tradicionalan način kako su to radile Hercegovke od davnina. Tako su svi zajedno predstavili svoje uloge u našoj župi. Nije tu bilo namještanja pred kamerom, ta znamo što sve naša Sv.Veronika znači župi i ovom prigodom im još jednom zahvaljujemo.

Snimateljska ekipa bila je s nama i na nedjeljnoj sv. Misi u 10.00 sati. Dječji zbor Put ljubavi i zbor mladih Mir lijepim pjevanjem  pratili su korizmenu liturgiju. Prepuna crkva vjernika koji su pobožno pratili euharistijsko slavlje bila je slika koja je našu župu predstavila kao živu zajednicu vjernika koja zna zašto se okuplja i tko je vodi.

Nakon svete mise u holu pastoralnog centra ponuđeni su kolači, ručni radovi naše djece, vjerski predmeti i knjige čijom kupnjom su vjernici sudjelovali u karitativnoj akciji Izgradimo crkvu u Tanzaniji i pomozimo potrebne u našoj biskupiji.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim članovima snimateljske ekipe koji su s poštovanjem i na profesionalnoj razini radili s nama ovaj vikend i pomogli da riječ i slika o našoj župi dospije do srca vjernika Bosne i Hercegovine i tako jedni preko drugih osjetimo duhovnu povezanost i crkveno jedinstvo.

Religiozni život naše župe bit će predstavljen na Federalnoj televiziji na Veliku subotu u 12.05 sati u emisiji Mozaik religija.

Go back