Vjeronaučna olimpijada 2018.

Subota, 19. svibnja, u našoj župi, bila je sve samo ne obična. Naime, ta subota bila je rezervirana samo za naše školarce, koji su cijelu godinu dolazili na vjeronaučne susrete i subotnje sekcije te su zaslužili, kao i svake godine do sada, vjeronaučnu olimpijadu.
Iako je cijeli tjedan bilo poprilično kišovito i ne baš tako lijepo vrijeme, u subotu nas je sve zajedno, natjecatelje, šerife, žiri okupilo sunce te cijeli dan provelo zajedno s nama. Djeca su bila, kao i do sada, podijeljena u timove po razredima. Svaki razred imao je svog šerifa, koji je pomagao pri namještanju rekvizita, održavanju timskog duha i naravno pri tomu pazio da se nijedno dijete ne ozlijedi. Timovi su nosili nazive poslanica iz Svetog Pisma te smo stoga imali: Korinćane, Filemonove, Kološane, Galaćane, Filipnjane, Timotejeve, Rimljane i Hebreje. Vjeronaučna olimpijada sastojala se od tri kruga kviza vjeronaučnog znanja i osam iznimno zanimljivih igara kao što su: tronožac, skakanje u vrećama, bakin kolač, jabuka, kariola, utrka s jajima u žlici i vratnica-greda-gol. Svaka igra bila je zanimljiva, ali naši najmlađi učinili su ih još zanimljivijima za gledati, jer je svaki natjecatelj davao sve od sebe za najbolji mogući rezultat. Cijeli ovaj događaj za sve njih je bio nešto uistinu posebno, a pogotovo za učenike petih razreda, kojima je ovo bilo prvo učešće na vjeronaučnoj olimpijadi. Cijeli dan pratilo nas je pozitivno raspoloženje, a kako i ne bi kada vidite iskrene osmijehe i onu, čistu, nevinu sreću na licima naših školaraca. Svi su se trudili kako u znanju, tako i u igrama te su zbog toga svi oni naši pobjednici, no moramo pohvaliti i čestitati pobjednicima vjeronaučnoga kviza. Naime, 6 a i 1b- Filipljani na kvizu znanja prikupili su najviše bodova i time si osigurali prvo mjesto, a samim time i pobjedu! Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada, imali smo i malu zakusku. Svi sudionici su dobili po sendvič i sok te time napunili baterije za ostatak dana.
Naši školarci su se super proveli, naučili nešto novo, zabavili se i ono najvažnije kroz igru i djetinju radost slavili Boga. Ova olimpijada je, kao i prethodne, bila veoma zanimljiva te se zbog toga radujemo i sljedećoj, a nadamo se, zapravo smo sigurni da je tako.

Go back