ZLATNI PIR PAVLOVIĆA

U nedjelju, 08. svibnja 2011. u župnoj crkvi na Buni bračni par Jela i Vinko Pavlović obilježili su 50.-u obljetnicu braka. Kod svete mise bili su okruženi sa svojih sedmero djece, te dvadeset dvoje unučadi i dvoje praunučadi.

Župnik don Bernard Marijanović u misno slavlje je na poseban način uključio molitvu za njih i njihovu obitelj. Čestitao im je na godinama zajedništva i uz želju za dobrim zdravljem i nekom novom obljetnicom njihovog zajedničkog života.

Mladi iz HKM koji u sklopu pripreme za susret sa sv.Ocem Papom u Zagrebu pripremaju katehezu na temu Bračna ljubav, napravili su s njima kratki intervju. Pomalo iznenađeni, Jela i Vinko, rado su sudjelovali u simpatičnoj reportaži. Zlatni pir i 50 godina zajedničkoga života u braku želja je svih supružnika i događaj vrijedan pozornosti. Pola vijeka, 50 godina ili 18 250 dana zajedno u dobru i zlu povlastica je koju neki ne dožive, a neki ne uspiju izdržati. „Bože moj, bilo je svašta, i dobroga i lošega, baš ono…život. Ali lako je sve kad imaš s'kijem“ , rekli su nam naši mladenci. Ozarenih lica i radosni, baš kao i na taj dan prije 50 godina, naši mladenci proslavili su pir u krugu svoje obitelji.

Ako se igdje ljubav može osjetiti, ako se igdje ljubav može dotaknuti, ako se igdje iz ljubavi može živjeti, onda je to u zajedništvu muža i žene koji se vole. Dragi naši, Jela i Vinko od srca vam želimo dobro zdravlje, dug život i obilje Božjega blagoslova!

Go back