Župne obavijesti CVJETNICA

Misne nakane

Nedjelja, 5. travnja, CVJETNICA, NEDJELJA MUKE GOSPODNJE
9,30 – Misa na Buni
11 – Misa za narod na Buni

Ponedjeljak, 6. travnja 2020.
7,30 – Jagoda Pujić za sve pok. iz ob. Marić i Pujić

Utorak, 7. travnja 2020.
17, 30 – Pobožnost sv. Anti - Četvrti utorak
18 – Ana Rogić za pok. bratiće DAMIRA, DAVORA i JOSIPA

Srijeda, 8. travnja 2020.
7,30 – Drago i Janja Mlikota pok. LUCU, IVANA i sve pok. iz obitelji Mlikota

Veliki Četvrtak, 9. travnja 2020.
18 – MISA VEČERE GOSPODNJE

Veliki Petak, 10. travnja 2020.
18 – OBREDI VELIKOGA PETKA

Velika Subota, 11. travnja 2020.
18 – MISA BDJENJA

Nedjelja, 12. travnja – USKRS
8 – Rana Misa
9,30 – Misa na Buni
11 – Misa za narod na Buni

CVJETNICA: BLAGOSLOV GRANČICA NA CVJETNICU

Dragi župljani, mi ćemo na Cvjetnicu slaviti dvije sv. Mise: u 9,30 i 11 sati. Pod Misama ćemo blagosloviti maslinove grančice. Ograničeni smo na okupljanje maloga broja vjernika pa preporučujem da vi kod svojih kuća, uz obiteljsku molitvu, uzmete blagoslovljenu vodu od Vodkršta i blagoslovite grančice koje imate u svojim vrtovima (maslinove, palmine, lovorove ili druge).

Nakon blagoslova grančica pročitajte izviještaj o Muci Gospodinovoj prema Matejevu evanđelju (Mt 26,36 - 27, 66: https://www.arscelebrandi.zadarskanadbiskupija.hr/wp-content/uploads/2011/04/CVJETNICA-MUKA-PO-MATEJU-A5.pdf ) ili poslušajte tijekom tv prijenosa Mise. Župnik će pod Misama blagosloviti maslinove grančice iz našega župnoga vrta. Blagoslovljene grančice ostavit ćemo na parkingu pored župnoga maslinika od 12 do 13 sati. Tko želi moći će preuzeti malu grančicu blagoslovljene masline. Pripazite na socijalnu distancu.

Dragi župljani, zbog izvanredne situacije sve skupove, vjeronauke, sekcije, Prvu sv. Pričest i Krizmu odgađamo do pogodne prilike. Prvopričesnike i krizmanike molimo, učite gradivo koje imate u svojim katekizmima, a svi se držimo uputa crkvenih institucija i civilnih stožera.

Braćo i sestre ulazimo u Veliki Tjedan, provedimo ga dostojno, onako kako nam to dopuštaju sadašnje prilike. Najavljujem sv. Mise i obrede Velikog tjedna u našoj župi. Naša crkva, crkveno dvorište dvorište te prostor uz rijeku Bunu bit će nam na raspolaganju kroz ove svete dane. Molim vas pridržavajte se uputa civilnih vlasti i budimo odgovorni. Nužno je poštovati potrebito odstojanje, nerukovanje i ostale propise.

Veliki Četvrtak: Na Misi će zazvoniti zvona za "Slavu" i zamuknuti do "Slave" na uskrsnom bdijenju. Ovo je Dan ustanove dvaju sakramenata: svetoga reda i euharistije.

Veliki Petak: Dan Muke Gospodnje, strogi post i nemrs: jesti dva puta po malo i jednom do sitosti. Obredi se sastoje od tri dijela: 1. Služba Riječi – Čitanje Muke, 2. Klanjanje Križu i 3. Svete Pričesti. Taj dan po crkvenoj tradiciji nema sv. Mise.

Velika subota: Ni na Veliku Subotu nema sv. Mise nego obredi u 4 dijela: 1. Služba Svjetla, 2. Služba Riječi, 3. Krsna služba i 4. Euharistijska služba. Obredi počinju ove godine u 18 sati zbog zabrane okupljanja nakon 20 sati, a nakon Obreda: Misa Uskrsnuća Isusova iako još neće biti sumraka. Na kraju Mise bit će po običaju blagoslov jela: jaja, kolača i što tko pripravi u svojim kućama i tim ćemo se jelom omrsiti poslije sv. Mise i na Dan Uskrsa. Vi pripravite jela na stolu u svojim obiteljima, a župnik će s oltara blagosloviti jelo za čitavu župu.

Uskrs: Sv. Mise u našoj crkvi ove godine: 8; 9,30 i 11 sati. 

Pripremimo se kroz ove dane za slavlje najveće kršćanske Svetkovine – Uskrsa, onako kako nam to prilike dopuštaju.

Župljani, koji imaju žarku želju sudjelovati na Misama, a zbog nastale situacije s koronavirusom, ne mogu biti nazočni na sv. Misama u našoj crkvi, moći će iz svojih obiteljskih domova pratiti svete Mise i obrede preko raznih medija te na taj način imati duhovnu korist

Crkva na Kamenu: Travanjski broj imate na portalu CnaK-a i uputu glavnog urednika kako se poslužiti, a kad dođu bolja vremena sve ćete brojeve dobiti u tiskanom izdanju kao i do sada.

Ako tko ima kakvih obveza u župnom uredu neka nas kontaktira telefonski

Go back