Župni oglasi, IV. korizmena nedjelja u liturgijskoj godini „A“

Dragi župljani, izgleda kako će nam u nastupajućem vremenu, naša župna web stranica biti ambon s kojega želimo progovoriti. Nastojat ćemo se češće oglašavati prateći situaciju oko korona virusa.

Mojsije je, prema knjizi Izlaska (Izl 4, 1-5), bacio štap koji se pretvorio u zmiju. Kada je ugledao opasnost ustuknuo je. Ovih smo dana ustuknuli pred opasnošću koja je zaprijetila kugli zemaljskoj - tzv. Korona virusu. Spoznajemo što znači „vidjeti“ nevidljivi „otrov“. Na zapovijed Božju Mojsije je ponovno uhvatio zmiju koja se pretvorila u štap. Molimo dragoga Boga neka providi da se virus pretvori u lomljivu „tvar“. Molimo predragoga Boga za autoritete koji će usmjeriti djelovanje u pronalazak lijeka protiv ovoga virusa. Milosrdnom Bogu preporučimo žive koji su oboljeli od ovoga virusa kao i one koji se brinu za bolesnike. Neka blagi Bog u svoje kraljevstvo primi duše pokojnika koji su preminuli od ovoga virusa redovito ne ispraćeni od svojih najbližih na grobljima.

Oglasi:

Nedjeljne svete Mise slavit će se u 9.30 i 11.00 sati ukoliko bude moguće na otvorenom. Na većem prostoru možemo se rasporediti na propisanoj udaljenosti. Sveta pričest se dijeli izričito na ruku.

Mise radnim danom slavit će se po predviđenim nakanama. Kako nam je i preporučeno izbjegavajmo gužve.

Misne nakane kroz sljedeći tjedan:

Nedjelja, 22. ožujka 2020. IV. korizmena nedjelja – Sredoposna
8 – Rana Misa
9,30 – Sv. Misa na Buni
11 – Misa za narod na Buni

Ponedjeljak, 23. ožujka 2020.
7,30 - Pero Stjepanović za pok. rod. LUKU i JELU, sestru MARU i brata BOSILJKA

Utorak, 24. ožujka 2020.
18 – Obitelj Kostić za pok. IVANA, RUŽU i METODA

Srijeda, 25. ožujka 2020. NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO-BLAGOVIJEST
7,30 – Nada Miletić s ob. Za pok. supruga MLADENA, zaovu ZORU i ost. pok. iz obitelji

Četvrtak, 26. ožujka 2020.
18 - Željko Čečura za pok. oca JAKOVA i ost. pok. iz ob. Čečura

Petak, 27. ožujka 2020.
18 – Obitelj za pok. JANJU Rajić (1. god.)

Subota, 28. ožujka 2020.
7,30 – Ruža Marjanović za pok. oca STANKA Bradarića te sve pok. iz ob. Bradarić i Zelenika

Nedjelja, 29. ožujka 2020. V. korizmena nedjelja – Gluha
9,30 – Misa na Buni
11 – Misa za narod na Buni

Ostali sakramenti i blagoslovine. Župljani koji zbog svojih duhovnih potreba i tjelesne nemoći žele primiti sakramente ili blagoslovine neka zovu na broj župnoga ureda 036480600 i dogovore sa župnikom na koji je način moguće obaviti sakramente i sakramentale.

Pobožnosti. Petkom izbjegavajmo dolazak na križni put, utorkom pobožnost 13 utoraka sv. Anti, a četvrtkom euharistijsko klanjanje. Molite zajedno u svojim obiteljima prateći vjerske sadržaje preko medija.

Kateheza, zborovi, sekcije. Do daljnjega u župi nema župne kateheze-vjeronauka, također su odgođene sve probe zborova kao i sekcije u župi.

Župni list se do daljnjega ne tiska.

Biskupove odredbe. Naš mjesni biskup mons. Ratko Perić danas je izdao odredbe u skladu s odredbama raznih kriznih stožera. Čitav tekst biskupova pisma možete pogledati na donjem linku.

don Nikola, župnik

Go back