Župne obavijesti od 1. 10. do 14. 10. 2012.

26. i 27. nedjelja kroz godinu

27. nedjelja kroz godinu, 7. listopada 2012.

1. Listopadska pobožnost BDM u našoj crkvi na Buni bit će radnim danom pola sata prije večernje svete mise, u 17,30. Prigoda za ispovijed pola sata prije sv. Mise kroz cijeli mjesec.

Pobožnost predvode:
Ponedjeljak:
4. ili 5. razred
Utorak: 6. ili 7. Razredi
Srijeda: HKM
Četvrtak: Udruga sv. Veronika
Petak: krizmanici, prvopričesnici i djeca do 4. Razreda
Subota: Ministranti

Napomenuti da se redovito dolazi i predmoli…

- Novi Gospin kip u crkvi dar je gosp. Ferdinanda Wegscheidlera iz Austrije. Napravljen je u drvetu i obojan. Zahvaljujemo mu na velikom daru i preporučujem njega i njegovu obitelj u molitve, posebice njegovu ženu koja je bolesna od karcinoma.

2. Godina vjere. Sveti Otac Papa prošle je godine zakazao Godinu vjere (11. 10. 2012. – 24. 11. 2013.). Godina vjere u našim biskupijama bit će svečano otvorena u subotu, 13. 10. 2012. svetom Misom u 18 sati u mostarskoj Katedrali a posvećena je obitelji-žarištu vjere, molitve, duhovnih zvanja. Svaka će župa s te Mise ponijeti svijeću koju ćemo upaliti sljedeće nedjelje u našoj župnoj crkvi te tako započeti Godinu vjere na župnoj razini.

3. Nastavak radova na crkvi. Prošle godine započelo se s izradom vanjske fasade naše nove crkve na Buni. Želja je bila da fasada bude gotova do Božića. Naravno da se uvijek rokovi otegnu zbog raznih razloga. Dragi župljani, ovo je vaša crkva i crkva vaše djece. Nije moja niti bilo kojeg župnika prije ili poslije mene. Bivši župnik don Bernard mi je prenio kako ste imali lijep običaj akcija kroz jesenji i proljetni period da se prikupi nešto sredstava za određenu fazu radova na crkvi. Zato vas pozivam, svaku obitelj naše župe, da u ova dva mjeseca (listopad i studeni) odvojite svoj prilog za nedovršene radove na coklu oko crkve, a ostali bi dio bio za instalacije i rasvjetu u crkvi. Prošle i ove godine vanjska fasada, dogodine rasvjeta u crkvi, za dvije godine unutarnja fasada, treće godine pod crkve, četvrte grijanje i hlađenje… itd. kako se mogne i Bog providi. Koliko tko može, po 50, po 100 KM, ako netko dadne i više dobro jest… Priloge ćemo objavljivati u našem Župnom listu…

4.  Primanje novih članova u HKUD „Herceg Stjepan“ bit će u čatvrtak u 2 sati u prostorijama Pastoralnoga centra. U mali folklor mogu se učlaniti djeca od 1. do 8. razreda, a u veliki srednjoškolci, studenti i ostala mladež.

5. Kulturno sportsko društvo Ortiješ poziva sve žitelje toga mjesta da se danas poslije podne u 20 sati okupe u što većem broju na nogometnom igralištu kako bi bili upoznati s radom ovoga društva te o predstojećim planovima i tekućim problemima.

5. Napomena za svete Mise. Do Božića ove godine svi termini za sv. Mise su već zauzeti. Mogu se primati samo sv. Mise na nakanu.

6. Očenaš za pokojnog Antu Krtića. Prošle nedjelje u groblju Ortiješ pokopan je Ante Krtić. Pomolimo se za pokoj njegove duše…

26. nedjelja kroz godinu

1. Crkveno vjenčanje žele sklopiti:

- Ante Kriste, sin Đurin i Marije r. Jović iz Župe Dubrovačke i Monika Puljić, kći Slavkova i Ljilje r. Marić, naša župa. Vjenčanje je predviđeno 6. 10. 2012. u Mostaru.

- Toni Doko, sin Milin i Marice r. Markota iz župe sv. Petra i Pavla iz Mostara i Andrea Soldo, kći Gordanova i Vesne r. Puljić, naša župa. Vjenčanje je predviđeno 6. 10. 2012. ovdje u crkvi. Ako netko zna neku zapreku ovim vjenčanjima dužan je obavijestiti župni ured. Mladencima neka je blagoslovljen zajednički život!

2. Euharistijsko klanjanje bit će na prvi četvrtak u mjesecu (4. listopada) nakon sv. Mise, jer je listopadska pobožnost pola sata prije večernje sv. Mise. Nakon klanjanja predviđen je redoviti susret članova “Sv. Veronike”.

3. Listopadska pobožnost BDM u našoj crkvi na Buni bit će radnim danom pola sata prije večernje svete mise, u 17,30. Prigoda za ispovijed pola sata prije sv. Mise kroz cijeli mjesec.

Pobožnost predvode:

Ponedjeljak: 4. ili 5. razred

Utorak: 6. ili 7. razredi

Srijeda: HKM

Četvrtak: Udruga sv. Veronika

Petak: krizmanici, prvopričesnici i djeca do 4. razreda

Subota: Ministranti

4. Prvi petak: U petak je Prvi petak u mjesecu. Tko obavlja pobožnost ima prigodu ispovijedi pola sata prije večernje sv. Mise

5. Prva ovogodišnja skupština HKM-a bit će u srijedu, 3. listopada, u 20 sati. Pozivamo sve mlade naše župe, posebno one koji su se krizmali ove godine, da se priključe i postanu članovi Hrvatske katoličke mladeži bl. Alojzija Stepinca.

6. Napomena: Do Božića ove godine svi termini za sv. Mise su već zauzeti. Mogu se primati samo sv. Mise na nakanu.

Za crkvu (KM): N. N. 50.

Za župni list (KM): Edita Vlajić 10. Iskrena hvala!

Naši novokrštenici:
- Jelena Čonda, kći Mariova i Željke r. Gavrić
- Mia Matoš, kći Mariova i Matee r. Bulić

SVETE MISE KROZ TJEDAN

Ponedjeljak, 1. listopada
18 - Frano Zlomislić za pok. rod. MARKA i CVIJETU, brata IVANA i punicu DELFU

Utorak, 2. listopada
18 - Jadranka Bošković za pok. rod. MATU i MARU Vladić te pok. ŠIMU i JOZU Krtalića

Srijeda, 3. listopada
18 - Marina Marić za sve svoje pokojne

Četvrtak, 4. listopada
18 - Ana Rogić za sve svoje pokojne

Petak, 5. listopada- Prvi petak
17,30 – Ispovijed
18 - Ivan Maslać za pok. rod. STOJANA i MARU te sestre JANJU i LJUBICU

Subota, 6. listopada
18 - Vjenčanje: Ante Kriste i Monika Puljić

Nedjelja, 7. listopada: 27. ned./god.
Prva nedjelja u mjesecu
08.00 - Rana misa
11.00 - Pučka misa (Misa za narod)

Ponedjeljak, 8. listopada
18 - Sin Slaven Tikvić s ob. za pok. rod. DRAGICU i VINKA

Utorak, 9. listopada
18 - Ob. Ivana Jurković za pok. SLAVKU i RAFAELA

Srijeda, 10. listopada
18 - Stjepan Šaravanja za pok. oca MATU i strica JURU

Četvrtak, 11. listopada
18. - Slaven Biloš za pok. rod. IVU i RUŽICU

Petak, 12. listopada
18 - Ilko Rozić za pok. rod. i sve pokojne iz ob.

Subota, 13. listopada
18 - Majka Jela za pok. Sina IVU Masatovića

Nedjelja, 14. listopada; 28. ned./god.
08.00 - Rana misa
11.00 - Pučka misa (Misa za narod)

Go back