2014

Župne obavijesti: 6.1. - 19.1. 2014.

Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2014. godinu nastavit će dolazit po dosadašnjem popisu. Pretplata ostaje ista i plaća se u mjesecu siječnju. Župni vjeronauk i sekcije započet ćemo s ponedjeljkom, 13. siječnja, po već ustaljenom rasporedu iz prvog polugodišta. U nedjelju, 12. siječnja, uz svete Mise moći ćete dati svoj obiteljski prilog za godišnje čišćenje crkve i cvijeće kojim ukrašavamo oltarište. Nastavak božićnog blagoslova obitelji:

Read more …

PRIKAZANJE GOSPODINOVO. SVIJEĆNICA (A)

Prvo čitanje: Mal 3,1-4 Doći će u Hram svoj Gospodin koga vi tražite. Čitanje Knjige proroka Malahije Ovo govori Gospodin Bog: Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram svoj Gospodin koga vi tražite i Anđeo Saveza koga žudite. Evo ga, dolazi već — govori Gospodin nad Vojskama. Ali tko će podnijeti dan njegova dolaska i tko će opstati kad se on pojavi? Jer on je kao oganj ljevačev i kao lužina bjeliočeva. I zasjest će kao onaj što topi srebro i pročišćava.

Read more …

5. NEDJELJA KROZ GODINU (A)

Prvo čitanje Iz 58,7-10 Ovo govori Gospodin: „Podijeli kruh svoj s gladnima, uvedi pod krov svoj beskućnike,odjeni onog koga vidiš gola i ne krij se od onog tko je tvoje krvi. Tad će sinut poput zore tvoja svjetlost i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, a slava Gospodnja bit će ti zalaznicom.

Read more …

3. NEDJELJA KROZ GODINU (A)

1. čitanje: Iz 8,23b-9,3 U prvo vrijeme obescijeni zemlju Zebulunovu i zemlju Naftalijevu, al' u vrijeme posljednje on će proslaviti put uz more, s one strane Jordana - Galileju pogansku. Narod koji je u tmini hodio svjetlost vidje veliku; onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu. Ti si radost umnožio, uvećao veselje, i oni se pred tobom raduju kao što se žetvi raduju žeteoci, kao što kliču koji dijele plijen. Jer teški jaram njegov, batinu pleća njegovih, šibu njegova goniča slomio si ko u dan midjanski.

Read more …

2. NEDJELJA KROZ GODINU (A)

1. čitanje: Iz 49,3.5-6 Gospodin mi reče: »Ti si sluga moj, Izraele, u kom ću se proslaviti!« A sad govori Gospodin, koji me od utrobe slugom svojim načini, da mu vratim natrag Jakova, da se sabere Izrael. Proslavili se u očima Gospodnjim, Bog moj bijaše mi snaga. I reče mi: »Premalo je da mi budeš sluga, da podigneš plemena Jakovljeva i vratiš ostatak Izraelov, nego ću te postaviti za svjetlost narodima, da spas moj budeš do nakraj zemlje.« Riječ Gospodnja.

Read more …

BLAGDAN KRŠTENJA GOSPODINOVA (A)

1. čitanje: Iz 42, 1-4. 6-7 Ovo govori Gospodin: »Evo Sluge mojeg koga podupirem, mog izabranika, miljenika duše moje! Na njega sam svog Duha izlio: on će donijet pravo narodima; vikati neće, neće bučiti, glas mu se neće čuti po trgovima; trske napuknute prelomiti neće, stijenja što tek tinja neće ugasiti; po istini on će donijet pravo, neće sustat niti smalaksati, dok na zemlji ne uspostavi pravo. Otoci žude za naukom njegovim. Ja, Gospodin, u pravdi te pozvah, čvrsto za ruku te uzeh; oblikovah te i postavih za Savez narodu, za svjetlost pucima, da otvoriš oči slijepima, da izvedeš sužnja iz za­tvora, iz tamnice one što žive u tami.«

Read more …