2014

ZBOR MLADIH MIR U RIMU

U ponedjeljak, 30. lipnja 2014. naš zbor mladih ''Mir'' zajedno sa župnikom don Nikolom Menalom i mladomisnikom don Tomislavom Zupcem uputio se prema vječnom gradu Rimu. Tamo smo proveli predivna četiri dana družeći se i obilazeći znamenitosti. Doći u grad o čijoj smo povijesti učili u školi,čitali ili gledali filmove bilo je odlično, za većinu nas nezamislivo.

Read more …

Župne obavijesti od 4.8. do 31.8.2014.

Za crkvu (KM): Goran Maslać 100, Ana Rogić 100, Mato Rajić 100, Petar Marić 100, Ivan Andrić 50, Ante Sušac 50, Pavo i Mara Džalto 100, Robert Milanović 100, Ante Kvesić 50, Danko Stojanović 100, Anđelko Šekerija 30, Anđa Filipović 50, Ob. Mirčić 100, Dražan Krešić 50, Jadranko Puljić 60,

Read more …

22. nedjelja kroz godinu (A)

Prvo čitanje Jr 20, 7-9 Ti me, Gospodine, zavede, dadoh se zavesti, nadjačao si me i svladao me. A sada sam svima na podsmijeh iz dana u dan, svatko me ismijava. Jer kad god progovorim, moram vikati, naviještati moram: »Nasilje! Propast!« Doista, riječ mi Gospodnja postade na ruglo i podsmijeh povazdan. I rekoh u sebi:

Read more …

21. nedjelja kroz godinu (A)

Prvo čitanje Iz 22, 19-23 Ovo govori Gospodin Šibni, upravitelju dvora: »Lišit ću te tvoje službe i otjerati s tvog mjesta; i u onaj dan pozvat ću svoga slugu Elijakima, sina Hilkijina. Obući ću mu tvoju haljinu, tvojim ću ga pojasom opasati, tvoju ću mu vlast predati u ruke te će biti otac žiteljima jeruzalemskim i kući Judinoj.

Read more …

20. nedjelja kroz godinu (A)

Prvo čitanje: Iz 56,1.6-7 Ovako govori Jahve: “Držite se prava i činite pravdu, jer će uskoro doći moj spas i objaviti se moja pravednost.” A sinove tuđinske koji pristadoše uz Jahvu da mu služe i da ljube ime Jahvino i da mu budu službenici, koji poštuju subotu i ne oskvrnjuju je i postojani su u Savezu mome, njih ću dovesti na svoju svetu goru i razveseliti u svojem Domu molitve.

Read more …

19. nedjelja kroz godinu (A)

Prvo čitanje: 1 Kr 19,9.11-13 Ondje je ušao u neku spilju i prenoćio u njoj. I gle, eto k njemu riječi Jahvine: “Što ćeš ti ovdje, Ilija?” Glas mu reče: “Iziđi i stani u gori pred Jahvom. Evo Jahve upravo prolazi.” Pred Jahvom je bio silan vihor, tako snažan da je drobio brda i lomio hridi, ali Jahve nije bio u olujnom vihoru; poslije olujnog vihora bio je potres, ali Jahve nije bio u potresu; a poslije potresa bio je oganj, ali Jahve nije bio u ognju; poslije ognja šapat laganog i blagog lahora.

Read more …

18. nedjelja kroz godinu (A)

Prvo čitanje: Iz 55,1-3 ”O svi vi koji ste žedni, dođite na vodu; ako novaca i nemate, dođite. Bez novaca i bez naplate kupite vina i mlijeka! Zašto da trošite novac na ono što kruh nije i nadnicu svoju na ono što ne siti? Mene poslušajte, i dobro ćete jesti i sočna ćete uživati jela. Priklonite uho i k meni dođite, poslušajte, i duša će vam živjeti. Sklopit ću s vama Savez vječan, Savez milosti Davidu obećanih.”

Read more …

Župne obavijesti: 7. 7. – 3. 8. 2014

Mlada Misa don Tomislava Zupca bit će proslavljena u Čitluku 13. srpnja 2014. u 11 sati. Don Tomislav poziva sve na Mladu misu. Također je ostavio i nekoliko pozivnica za mladomisnički ručak. Svi koji bi željeli poći na Misu i ručak mogu preuzeti pozivnice u župnom uredu. Molim Vas učinite to što prije da mladomisnik zna broj onih koji bi došli i na objed.

Read more …

SVEĆENIČKO REĐENJE U MOSTARSKOJ KATEDRALI

Na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, pod svečanom svetom Misom u 18.00 sati, u katedrali Marije Majke Crkve i Kraljice neba i zemlje u Mostaru, mjesni biskup Ratko Perić zaredio je šestoricu đakona za svećenike. U koncelebraciji s biskupom bilo je preko šezdeset svećenika, dijecezanskih i redovničkih, među kojima i generalni vikar don Željko Majić i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Read more …

Župne obavijesti: 23. 6. - 6. 7 .2014.

Dragi župljani, ovih je dana završeno žbukanje naše crkve, crkva je obojana te je u njoj postavljena rasvjeta, napravljena ispovijedaonica te završeni suhi gipsarski radovi (knauf). Kroz sljedeći period planira se postavljanje kamena na pod crkve te završni radovi koji će sigurno potrajati do kraja osmoga mjeseca.Znam da smo svi zajedno u financijskoj krizi i recesiji, ali usuđujem se ponovno moliti da se odazovete pozivu

Read more …