2014

Predstavljanje knjige don Ive Šutala "Poučne župnikove priče"

U prošlu nedjelju, na svetkovinu Krista Kralja posjetio nas je bivši blagajsko-bunski župnik don Ivo Šutalo, koji je predslavio svete Mise u našoj crkvi. Zahvaljujemo mu na dolasku. Poseban je bio povod njegova dolaska – ukoričio je svoje članke iz Crkve na Kamenu te ih je kao knjigu ponudio vjernicima za duhovnu okrjepu.

Read more …

Župne obavijesti od 24.11. do 7.12.2014.

Za crkvu (KM): Od sprovoda pok. Frane Rajića 100, Danko Stojanović 100, Roberto Kulaš 100, Stjepan Džeba 100, Zoran Puljić 100, N. M. 50. Predstavljanje knjige don Ive Šutala Poučne župnikove pričebiti će promovirana, danas, na svetkovinu Krista Kralja nakon sv. Misa a sv. Misu u 11 sati slavit će autor knjige. Knjiga sadrži don Ivine poučne priče koje objavljuje svaki mjesec u našem mjesečniku “Crkva na kamenu”. Veoma lijepo i korisno štivo za duge zimske noći. Isplati se ovakvu knjigu imati pri ruci.

Read more …

Gost predavač na susretu HKM-a

Na prvoj skupštini HKM-a odlučili smo da imamo jednu srijedu posvećenu gostujućem predavaču, koji će nam predavati o nekoj, nama mladima zanimljivoj i poučnoj temi. Tako je na našem kalendaru za ovu akademsku/školsku godinu došao red i na prvog gostujućeg predavača. Naš prvi gostujući predavač bio je, nama svima, dobro poznati don Mile Vidić. Tema, koju je don Mile izabrao, nije mogla biti bolja.

Read more …

NAJAVA DOGAĐANJA U ŽUPI

1. Predavanje za mladež Na početku ove školske godine pao je dogovor s mladima da ćemo svaki mjesec imati gosta predavača. Ovaj je to mjesec naš bivši kapelan mr. don Mile Vidić s temom "Kriteriji ljubavi". Pozivamo sve mlade da čuju don Milino promišljanje na ovu temu. Dobro došli!

Read more …

Srijeda, 12.11.2014.Sv.Jozafat

Svaki naš susret započinje sklopljenim rukama i govorenom molitvom,pa je tako bilo i ove srijede na spomendan Sv.Jozafata. Nakon ponizne molitve, uz svećenikov pozdrav čekalo nas je par poslova u svezi s blagdanima koji nam slijede,a tiču se djelovanja mladih u župi. Krenuli smo od priprema za onaj najbliži,a to je najiščekivaniji dan svih mališana,tj Sv.Nikola,kad se prigodnim darivanjem najmlađih sjećamo biskupa Nikole i njegovog djelovanja. Podijelili smo uloge,zaduženosti,

Read more …

Župne obavijesti od 10.11. do 23.11.2014.

Blagdan Sv. Cecilije, zaštitnice crkvenoga pjevanja, slavi se 22. studenoga. Budući da svi članovi zborova, zbog raznih obveza i zaduženja, ne mogu doći na svetu Misu taj dan, pozivam ih na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju, 23. studenoga, poslije svete Mise u 11 sati na prigodno druženje u župnim prostorijama. Ujedno im zahvaljujem na trudu i zalaganju kroz probe i pripreme za župna slavlja. Sveta Misa za pokojne u groblju u Kamenoj služit će se danas, 9. studenoga u 14 sati.

Read more …

In memoriam

Osmi studenoga navršila su se dvije godine dana od kada nas je napustio naš bivši župnik fra Petar Vlašić. Fra Petar je preminuo u 75. godini života, 51. godini redovništva i 47. godini svećeništva. Pokop je bio 9. studenoga 2012. na groblju Kovačica gdje je fra Petar pokopan u fratarsku grobnicu. Pokojnikovo tijelo bilo je izloženo u župnoj crkvi od 13 sati, a sprovodni obredi započeli su sv. Misom zadušnicom u 15 sati. Misno slavlje predvodio je mons. Ratko Perić, biskup, u koncelebraciji s fra Ivanom Sesarom te s još oko 180 svećenika.

Read more …

Susret HKM-a

Ovu srijedu, na susretu HKM-a, proveli smo ugodnu duhovno-biblijsku večer gdje smo se podijelili u par skupina te pročitali biblijsku prispodobu o mnama i poslije ju tumačili i raspravljali o poruci koju ona nosi. Glavni zaključak i poenta koju smo spoznali glasi ''Tko ima i radi dat će mu se još više, a tko ima i ne radi, oduzet će mu se i ono što ima.'' Te tako čitateljima skrećemo pozornost upravo na to što ova poruka u sebi nosi...

Read more …

Svete Mise po grobljima

Svi Sveti (1. studenoga): - Crkva na Buni u 8 sati - Bunica u 12 sati - Lakševine u 13 sati - Ortiješ u 15 sati  Dušni dan (2. studenoga): - Dračevice u 10 sati - Gnojnice u 11 sati - Kočine u 12 sati - Kosor u 14 sati

Read more …

Srijeda asocijacija na HKM-u

Dana 29. studenog 2014. godine HKM je imao svoj susret kao i svake druge srijede. No ovaj susret smo radili nešto novo i zabavnije nego prošlih susreta. Kad smo došli, na našim licima je bio čudan izraz lica jer stolice nisu bile poredane kao na običnoj srijedi, bile supodijeljene u četiri grupe s približno jednakim brojem mjesta. Pored toga smo vidjeli i projektor i pretpostavili smo de će biti neki film ili slično.

Read more …