Navještaj Uskrsa i važnih termina kroz ovu godinu

Središte čitave liturgijske godine Uskrsno je trodnevlje našega Gospodina raspetoga, ukopanoga i uskrsloga, a vrhunac mu je Uskrs 16. 4. 2017. Od Uskrsa proistječu svi sveti dani: početak korizme na Pepelnicu 1. 3. Uzašašće Gospodinovo 25. 5. Svetkovina Duha Svetoga 4. 6. Početak došašća 3. 12. Ostali važniji termini u našoj župi: 7. 2. - 12. 2. Duhovna obnova 10. 2. Stepinčevo. Misu u 18 sati predvodi msgr. Ilija Janjić, biskup kotorski 12. 2. misu predvodi postulator kauze bl. Alojzija, mons. Juraj Batelja 14. 3. Početak pobožnosti sv. Anti

Read more …

Sretan Božić i blagoslovljena Nova godina

Sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2017. godinu žele vam don Nikola, župnik i don Damir, župni vikar

Read more …

Božićni događaji u župi

24. 12. Badnji dan 6 - Misa zornica 23 - Paljenje badnjaka i veselanje 24 - Polnoćka25. 12. Božić  10 - Sveta Misa (samo jedna)26. 12. Sv. Stjepan  10 - Sveta Misa (samo jedna)27. 12. Sveti Ivan Božićni koncert nakon večernje sv.Mise u 18 sati.

Read more …

"Gabrijelova priča" gostovala u župi sv. Mateja

Koliko je samo lijepo kada netko primjeti sav vaš trud u rad, svo vaše zalaganje i napor! Zamislite samo da stotinjak dječjih glasova stalno izgovara vaše ime, neprestano zapitkujući nešto. A koliko je tek posebno kada, taj vaš trud, primjete i u okolnim župama. Mjuzikl pod nazivom "Gabrijelova priča" nije se proslavio samo u našoj župi Blagaj-Buna. Kao što kažu dobar glas daleko se čuje! Koliko su samo djeca bila uzbuđena kada su čula da smo pozvani u župu sv. Mateja na Rudniku u Mostaru da izvedemo mjuzikl.

Read more …

Četvrta nedjelja Došašća

Ima to jedno vrijeme kroz godinu kada srce nekim posebnim ritmom tuče. Advent! Koliko samo posebnosti krije ta riječ, koliko samo osmijeha izazove jer navješćuje Božić. A tek advent na Buni! Tri svijeće nestrpljivo su čekale da im se pridruži još jedna. Svijeće mira, ljubavi i vjere gorjele su posebnim sjajem na našem velikom adventskom vijencu. Mons Miroslav Vidovic, generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije došao je kako bi nam pomogao upaliti i četvrtu svijeću. Svijeću nade!

Read more …

Treća nedjelja Došašća (video)

Plamenim kliktajem treće svijeće približili smo se rođenju Kralja svega svijeta. Treća svijeća koju smo zapalili u subotu u predvečerje na advenskom vijencu uoči treće nedjelje Došašća najavljuje božićne radosti i blizinu Isusa Krista. Osim ljubičaste boje koja podsjeća na ozbiljnost priprave u ovom vremenu, našom crkvom su dominirale i jaslice. Kapelan don Damir s mladima

Read more …

Druga nedjelja Došašća

Svoju pripravu za radosni blagdan Božića, mnogi su katolici već počeli pripravom i odlaskom na svete mise zornice. Ali tu su i stari običaji koji su još ponegdje zadržani, dok su nekad u mnogim krajevima bili neizostavan dio tradicije Hrvata katolika u ovo vrijeme. I mi smo ih se na Buni prisjetili. Uoči druge nedjelje Došašća, u subotu smo zapalili drugu svijeću na vanjskom adventskom vijencu. Nakon svete mise koju je predvodio fra Stjepan Pavličević, djeca su iznenadila sve nazočne.

Read more …

Prva nedjelja Došašća

Naša je župa i ove godine krenula ususret Isusu. Uoči prve nedjelje došašća, u subotu, 26. studenog, započelo se s pripremama. Ni kišan dan nije pokolebao našu mladež da krene s uređenjem crkvenoga dvorišta. S kabanicama i kišobranima krenulo se u uređenje. Napravljene su jaslice pokraj ulaza u crkvu, adventski vijenac ispred crkve, ukrašen je bor i cijelo dvorište te su postavljeni šatori i stolovi za druženje.

Read more …

Advent na Buni

Poštovani župljani, prošle smo godine lijepo uresili naše crkveno dvorište i tako se pripremili za svetkovinu Božića. Ove ćemo godine nastaviti uređivati dvorište s parkingom te gajiti adventsku tradiciju ispred naše župne crkve. Ona će se sastojati od liturgijskoga slavlja paljenja adventskih svijeća, molitve i pjesme, NAŠIH DOMAĆIH OBIČAJA te adventskoga prijateljevanja u našem crkvenom dvorištu.

Read more …

In memoriam

Osmi studenoga navršila se 4 godine dana od kada nas je napustio naš bivši župnik fra Petar Vlašić. Fra Petar je preminuo u 75. godini života, 51. godini redovništva i 47. godini svećeništva. Iz fra Petrova krhkog tijela zračila je istinska pobožnost i franjevačka jednostavnost. Gdje je god djelovao, ostavljao je svijetao trag, što svjedoči i činjenica da ga se vjernici na župama na kojima je djelovao uvijek rado i sa zahvalnošću sjećaju…

Read more …