Župne obavijesti od 4.8. do 31.8.2014.

Za crkvu (KM): Goran Maslać 100, Ana Rogić 100, Mato Rajić 100, Petar Marić 100, Ivan Andrić 50, Ante Sušac 50, Pavo i Mara Džalto 100, Robert Milanović 100, Ante Kvesić 50, Danko Stojanović 100, Anđelko Šekerija 30, Anđa Filipović 50, Ob. Mirčić 100, Dražan Krešić 50, Jadranko Puljić 60,

Read more …

Župne obavijesti: 7. 7. – 3. 8. 2014

Mlada Misa don Tomislava Zupca bit će proslavljena u Čitluku 13. srpnja 2014. u 11 sati. Don Tomislav poziva sve na Mladu misu. Također je ostavio i nekoliko pozivnica za mladomisnički ručak. Svi koji bi željeli poći na Misu i ručak mogu preuzeti pozivnice u župnom uredu. Molim Vas učinite to što prije da mladomisnik zna broj onih koji bi došli i na objed.

Read more …

Župne obavijesti: 23. 6. - 6. 7 .2014.

Dragi župljani, ovih je dana završeno žbukanje naše crkve, crkva je obojana te je u njoj postavljena rasvjeta, napravljena ispovijedaonica te završeni suhi gipsarski radovi (knauf). Kroz sljedeći period planira se postavljanje kamena na pod crkve te završni radovi koji će sigurno potrajati do kraja osmoga mjeseca.Znam da smo svi zajedno u financijskoj krizi i recesiji, ali usuđujem se ponovno moliti da se odazovete pozivu

Read more …

Župne obavijesti: 9. 6. - 22. 6. 2014.

Vjeronaučna olimpijada i završetak vjeronaučne godine planiraju se biciklijadom u subotu 14. 6. 2014. s polaskom u 9 sati ispred crkve na Buni prema blagajskoj crkvi ispred koje će biti održano natjecanje u vjeronaučnom znanju kroz igru i zabavu. U kvizu će se natjecati 10 skupina (djeca od 5. do 7. razreda), nazvani po Pavlovim poslanicama, a predvođeni svojim šerifima ekipa.

Read more …

Župne obavijesti 26. svibnja - 8. lipnja 2014.

Vjeronaučna olimpijada i završetak vjeronaučne godine planiraju se biciklijadom u subotu 14. 6. 2014. s polaskom u 9 sati ispred crkve na Buni prema blagajskoj crkvi ispred koje će biti održano natjecanje u vjeronaučnom znanju kroz igru i zabavu a bit će štogod i za prigristi. U kvizu će se natjecati 10 skupina (djeca od 5. do 7. razreda), nazvani po Pavlovim poslanicama, a predvođeni svojim šerifima ekipa.

Read more …

Župne obavijesti 12. - 25. svibnja 2014.

Dvostruko slavlje previđeno je u Blagaju 25. svibnja 2014. god – Krizma i 40. obljetnica misništva msgr. dr. Želimira Puljića - s početkom u 11 sati. Dragi vjernici ponosni smo na našege “župljanina”, zadarskoga nadbiskupa koji je na čelu HBK, a uvijek nas se rado sjeti. Zahvaljujemo mu što je prihvatio biti s nama i mladima zajedno s domaćim biskupom Ratkom podijeliti sakrament krizme. Naših je krizmanika ove godine 51. Krizma će biti u Blagaju, jer je u crkvi na Buni postavljena skela i izvode se radovi a ujedno je to i župna crkva u kojoj je nadbiskup kršten. Stoga radosno pođimo taj dan do Blagaja.

Read more …

Župne obavijesti 27. travnja - 11. svibnja 2014.

Obavijest prvopričesnicima. Probe prvopričesnicima bit će u četvrtak, 1. i u petak, 2. 5. poslije svibanjske pobožnosti i večernje sv. Mise. Prvopričesničke haljine preuzet ćete u petak poslije probe te ih vratiti kada dođete po fotografije u župni ured. Ispovijed prvopričesnika i roditelja bit će u našoj župi u subotu, 4. svibnja u 15 sati. Nakon ispovijedi bit će kratka proba s prvopričesnicima i roditeljima. Prva Pričest je u nedjelju, 4. svibnja u 11 sati. Ispit krizmanika pred župnikom bit će od 28. do 30. 4., a pred predstavnicima Bisku- pije u utorak, 6. svibnja 2014. god. u 15 sati. Prvi petak pada na 2. svibnja. Pola sata prije svete mise bit će prigoda za sv. ispovijed.

Read more …

Župne obavijesti: 14. travnja - 27. travnja 2014

Obavijest prvopričesnicima. Probe prvopričesnicima bit će u četvrtak, 24. i u petak, 25. 4. poslije večernje sv. Mise. Prvopričesničke haljine nalaze se u župi. Preuzet ćete ih tijekom proba kada ćete biti upoznati sa svim detaljima vezanim uz Prvu Pričest. Ispit krizmanika pred župnikom bit će od 28. do 30. 4., a pred predstavnicima Biskupije bit će u utorak, 6. svibnja 2014. god. u 15 sati.

Read more …

Župne obavijest: 31. ožujka – 13. travnja 2014.

Put iz tame u svjetlost svjedočanstvo članova zajednice Cenacolo: Dragi župljani, u srijedu, 2. travnja s početkom u 20 sati u našemu pastoralnom centru bit će pravi korizmeni događaj današnjice. Doći će nam bivši ovisnici o narkoticima zajedno s roditeljima koji će govoriti o ovoj pošasti koja vlada i u našoj župi. Ne samo da će govoriti o ovisnicima o drogama nego i o nečemu što je u ovom trenutku uzelo maha, a to je ovisnost o kocki i igrama na sreću. Stoga pozivam ne samo mladež nego sve zainteresirane župljane na ovakav događaj koji nam je prijeko potreban.

Read more …

Župne obavijesti: 17. – 30. 3. 2014.

Dragi župljani, ovih sam dana intenzivno radio na pripremama za unutarnje uređenje naše crkve na Buni. Ako nas Bog poživi i planirano se ispuni krenuli bismo u izradu žbuke u crkvi nakon Prve Pričesti (4. svibnja). Nakon toga uslijedilo bi postavljanje akustičnih ploča te postavljanje kamena na pod crkve. Duboko sam uvjeren da ćemo iznaći snage i sredstava i planirano završiti. Akciju “Isusovi poštari nastavit ćemo od mjeseca travnja pa nadalje dok ne dovršimo i račune ne poplaćamo. Također sam obavio razgovore i dogovore vezane uz vitraje na prozorima. Skice apostola radit će umjetnica Blaženka Salavarda iz Zagreba s kojom sam dogovorio da naslika sv. Petra i sv. Pavla, a stakla bi se izrađivala u radionici opremljenoj za takve poslove. Ako bi netko htio darovati apostola neka mi se javi u župni ured gdje će dobiti potrebite informacije. Naravno da može biti više osoba za jedan prozor, a svakako da može biti jedna osoba za više pro- zora. Ad maiorem Dei gloriam!

Read more …