Župne obavijesti: 28. 5. - 10. 6. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu (osim za prvopričesnike i krizmanike koji su završili ovu vjeronaučnu godinu - čestitamo!). Redoviti župni vjeronauk i sekcije završavamo s nedjeljom, 17. lipnja 2012. godine. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Josip Masatović, sin Štefe Masatovića i Jele r. Mršić iz naše župe, i Renata Vidačković, kći Dragana Vidačkovića i Željke r. Miletić iz Žitomislića - župa Gradina. Mladencima molimo Božji blagoslov! HKUD “Herceg Stjepan” i naš Župni ured u sklopu proslave Presvetoga Trojstva organiziraju na drugi dan trodnevnice, u petak, 1. lipnja, susret folklora “Neka pjesma Bunom teče”. Pozivamo naše župljane, posebno domaćice, da pomognu oko dočeka gostiju.

Read more …

Župne obavijesti: 14. 5. - 27. 5. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu. Svibanjska pobožnost održava se u našoj crkvi tijekom mjeseca svibnja pola sata prije večernje svete mise svakog radnog dana (ukoliko u Župnom listu ne stoji drugačije!). Pobožnost organizira i predvodi “Sv. Veronika”. U nedjelju, 20. svibnja, neće biti pučke mise u 11 sati u našoj crkvi zbog krizme koja je predviđena toga dana poslijepodne u 17 sati. Dakle, taj dan u našoj župi bit će misa u 8 i 17 sati u crkvi te u 9 sati na groblju Gnojnice.

Read more …

Župne obavijesti: 30. 4. - 13. 5. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Ivan Odak, sin Bože Odaka i Ljube r. Smoljan iz župe Čerin, i Zorica Arapović, kći Miroslava Arapovića i Mire r. Brać iz naše župe. Mladencima molimo božji blagoslov! Svibanjska pobožnost bit će u našoj crkvi tijekom mjeseca svibnja pola sata prije večernje svete mise svakog radnog dana (ukoliko u Župnom listu ne stoji drugačije!). Pobožnost organizira i predvodi “Sv. Veronika”.

Read more …

Župne obavijesti: 16. 4. - 29. 4. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije započinjemo u ponedjeljak, 16. travnja, po uobičajenom rasporedu. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Željko Krezić, sin Franje Krezića i Stanislave r. Joković iz naše župe, i Ljubica Pašalić, kći Stipe Pašalića i Matije r. Krstanović iz Duvna. Mladencima želimo Božji blagoslov! Roditeljski susret za roditelje prvopričesnika bit će u nedjelju, 22. travnja, poslije mise u 11 sati u crkvi.

Read more …

Župne obavijesti: 2. 4. - 15. 4. 2012.

Ispovijed starih i bolesnih po našoj župi uoči Uskrsa bit će u Velikom tjednu: • ponedjeljak, 2. travnja, oko 9.00 sati u Kosoru, zatim Gnojnice pa Dračevice; • utorak, 3. travnja, oko 9.00 u Hodbini, zatim Brodari, Novo Naselje te Buna; • srijeda, 4. travnja, oko 9.00 Ortiješ; Treba prijaviti svećeniku one koji žele primiti sakramente! Crkveno vjenčanje žele sklopiti Mario Soldo, sin Ivana Solde i Ljilje r. Petrović iz naše župe, i Danijela Kordić, kći Stanka Kordića i Danice r. Pavković iz župe Grljevići. Mladencima želimo Božji blagoslov!

Read more …

Župne obavijesti: 19. 3. - 1. 4. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Korizmenu akciju “Kupi knjigu - daruj Caritas!” organizira udruga žena Sv. Veronika na 5. korizmenu nedjelju, 25. ožujka, uz svete mise. Sav prihog od prodanih knjiga ide za naš Župni caritas. Istovremeno svoju obitelj i sebe obogaćujete dobrom literaturom!

Read more …

Župne obavijesti: 05. 3. - 18. 03. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Herceg Stjepan namjerava nabaviti narodne nošnje za svoje članove. U tu svrhu računa i na pomoć naših župljana. Njihovi će službeni predstavnici u drugoj polovici mjeseca ožujka posjetiti naše obitelji po župi da oni koji žele i mogu dadnu svoj prilog, makar i skromni.

Read more …

Župne obavijesti: 20. 02. - 04. 03. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Za vanjsku fasadu crkve na Buni (KM): Zrinko Pinčić 50, N. N. 100. Za Župni list (KM): Danijela Krešo 10, Tomo Nikolić 10. Pobožnost križnoga puta tijekom korizmebit će petkom u 17.30, pola sata prije večernje svete mise, u našoj crkvi na Buni. Milostinja, koja će se prikupljati petkom tijekom korizme,

Read more …

Župne obavijesti: 06. 2. - 19. 02. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Za vanjsku fasadu crkve na Buni (KM): Mato Krtić 50, Ante Marić 100, Marko Perić 100. Za Župni list (KM): Mijo Marjanović 20, Ivica Bošković 10, Slavko Brljević 20. Korizma ove godine započinje s Čistom srijedom - Pepelnicom, 22. veljače.

Read more …

Župne obavijesti: 23. 01. - 05. 02. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu iz prvog polugodišta. Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2012. godinu nastavit će dolazit po dosadašnjem popisu. Pretplata ostaje ista i plaća se u mjesecu siječnju. Crkveno vjenčanje žele sklopiti: - Slaven Biloš, sin Ive Biloša i Ružice r. Lukić iz naše župe, i Marijana Pranjić, kći Šimuna Pranjića i Nade r. Kovač, također iz naše župe. - Mario Matoš, sin Miroslava Matoša i Zdravke r. Stanić, iz naše župe,

Read more …