Župne obavijesti od 12.10. do 25.10.2015.

Prvi susret članova HKM-a bit će u u srijedu 14. listopada 2015. god. s početkom u 20h. Na tom prvom susretu upisat će se novi članovi, predstaviti program za sljedeću godinu i usmjeriti poglede na Svjetski susret mladeži u Krakowu. Prvi Biblijsko-duhovni susret za odrasle bit će u četvrtak, 15. 10. 2015. poslije večernje Mise. Ne ustručavajte se doći na molitvu i razmatranje iz sv. Pisma.

Read more …

Župne obavijesti od 28.9. do 11.10.2015.

Sakrament svete ženidbe žele sklopiti: - Mato Zorić, sin Tomin i Ane r. Josipović iz župe Helsinborg i Marina Rajić, kći Zdravkova i Ljubice r. Bulić iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je na Buni, 3. 10. 2015. u 18 sati. - Nikola Šutalo, sin Vladin i Slavice r. Buconjić i Andrea Bekavac, kći Ivicina i Ljubice r. Delić, oboje iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je na Buni, 10. 9. 2015. u 18 sati.

Read more …

Župne obavijesti od 14.9. do 27.9.2015.

Župnikov novi suradnik, mladomisnik, don Damir Pažin Draga braćo i sestre naš je biskup rasporedio ovogodišnje mladomisnike tako što nam je uzeo don Marina Skendera sebi za osobnoga tajnika a poslao nam don Damira Pažina za novoga kapelana. Od don Marina smo se oprostili prošle nedjelje, a don Damiru želimo dobrodošlicu u našu župu da se lijepo i ugodno osjeća i s nama zajedno moli Boga za našu župu i vjernike u njoj. Don Damir Pažin

Read more …

Župne obavijesti od 31.8. do 13.9.2015.

Klupe u crkvi Prošli mjesec pristigle su nam crkvene klupe iz Njemačke. Darovane klupe posložene su kako je najbolje bilo moguće. Ovih dana biti će modificirane klupe koje treba urediti, a naručeno je novih deset klupa koje će se uklopiti s dopremljenim klupama. Prijevoz i papiri koštali su 2465 KM, naručene klupe bez obšivanja koštat će 3150 KM. Nadam se da će kroz ove dane biti posložene u našoj župnoj crkvi.

Read more …

Župne obavijesti od 3.8. do 30.8.2015.

Klupe u crkvi Ovih dana pristigle su nam crkvene klupe iz Njemačke. Darovane klupe posložene su kako je najbolje bilo moguće. Tijekom mjeseca kolovoza biti će modificirane klupe koje treba urediti, a naručeno je novih deset klupa koje će se uklopiti s dopremljenim klupama. Prijevoz i papiri koštali su 2465 KM, naručene klupe bez obšivanja koštat će 3150 KM. Nadam se da će do početka devetoga

Read more …

Župne obavijesti od 6.7. do 2.8.2015.

Pokrivena župna kuća u Blagaju Ovih dana uspjeli smo pokriti župnu kuću u Blagaju. Prije crijepa promijenjena je drvena krovna konstrukcija, izmijenjena međukatna konstrukcija, postavljeni oluci te će se kuća privremeno zatvoriti i očistiti kako ne bi dalje propadala. Bogu hvala na ovom proviđenju, a majstorima na lijepo urađenom poslu.

Read more …

Župne obavijesti od 22.6. do 5.7.2015.

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano se slavi diljem naše domovine. Naše susjedne župe, oci franjevci u Mostaru i župa Rotimlja, slave svoje nebeske zaštitnike. Preporučujem također da pođete i na ta slavlja. Ivandan na Stjepan Krstu Uočnica Sv. Ivanu, 23. 6. 2015.: 18: Sveta misa, blagoslov zvona na župnoj crkvi, blagoslov spomenika žrtvama ratova XX. st. Misno slavlje i blagoslov predvodi biskup Ratko Perić.

Read more …

Župne obavijesti od 8.6. do 21.6.2015.

Presveto Srce Isusovo slavi se se u više naših župa, a posebice u svetištu Srca Isusova u Studencima. Svečana sv. Misa bit će u 11 sati. Pod sv. Misom župnik, don Ivo Šutalo, zahvalit će dragome Bogu na 25. obljetnici misništva. Budući da je don Ivo bio župnik i u ovoj župi pozivam sve one koji mogu neka pođu na sv. Misu i don Ivi čestitaju srebreni misnički jubilej. Sveta Misa za poginule branitelje služit će se u našoj župnoj crkvi na 11. nedjelju kroz godinu, 14. lipnja 2015. god. u 11 sati

Read more …

Župne obavijesti od 25.5. do 6.6.2015.

Za crkvu (KM): Željko Perić 50, Berislav Arapović 100, Dragan Kordić 30, Andrija i Ruža Verkić 20, od sprovoda pok. Marka Puljića 200. TIJELOVO, četvrtak, 4. 6. 2015. Sveta Misa na Buni u 18 sati Procesija (ako bude lijepo vrijeme) od Bune do Ortiješa nakon Mise. Djeca neka pripreme latice ruža. Vjeronaučna olimpijada i završetak vjeronaučne godine planiraju se u subotu, 30. 5. 2015. s početkom u 9 sati u Pastoralnom centru na Buni. Predviđeno je natjecanje u vjeronaučnom znanju kroz igru i zabavu. U kvizu će se natjecati djeca od 5. do 7. razreda, nazvani po Pavlovim poslanicama, a predvođeni svojim šerifima ekipa. S vjeronaučnom olimpijadom završavamo i vjeronaučnu godinu i susrete HKM-a.

Read more …

Župne obavijesti od 11.5. do 24.5.2015.

Pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti je svakog utorka pola sata prije večernje sv. Mise do svečeva spomendana.  Svibanjska pobožnost, koju će predmoliti žene iz udruge sv. Veronika, svaku je večer pola sata prje sv. Mise. Pozivam posebice prvopričesnike da dolaze na ovu pobožnost te svi oni koji žele ministrirati neka kroz ovaj mjesec vježbaju služiti oko oltara. Sve djevojčice, koje žele svojim glasom Boga slaviti kroz pjesmu neka se prijave u župni zbor.

Read more …