Župne obavijesti od 26.2. do 11.3.2018.

Biskupijsko hodočašće na grob bl. Alojzija Stepinca, 3. ožujka 2018. god. Iz biskupije su nas obavijestili o zajedničkom hodočašću svih župa u Hercegovini na grob bl. Alojzija Stepinca. Mi se pridružujemo ovoj hvale vrijednoj organizaciji te se planiramo uputiti prema Zagrebu. Program za 3. ožujka 2018. Polazak ispred župne crkve u 1 sat poslije ponoća. Putuje se autoputom

Read more …

Župne obavijesti od 12.2. do 25.2.2018.

Predstavljanje knjiga Župnik nevesinjski, don Ante Luburić, obavještava da će u četvrtak, 15. veljače u katedralnoj dvorani u Mostaru u 19 sati biti predstavljene dvije knjige: Katolička Crkva u Fočanskom i Čajničkom kraju i Katolička Crkva u Nevesinju i Gornjoj Hercegovini Poziv je upućen svim vjernicima a posebice onima koji su rodom iz ove župe. Lijepo bi bilo sudjelovati na ovom duhovno-kulturnom događaju. Zatvorena župna kuća u Blagaju Sljedeći tjedan planiramo zatvoriti župnu kuću u Blagaju.

Read more …

Župne obavijesti od 29.1. do 11.2.2018.

PROSLAVA BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA NA BUNI, 10. veljače 2018. god. Duhovni događaji i proslava blagdana
Srijeda, 7. veljače
18 - Sveta Misa; predvodi don Ivan Marčić, župni vikar u župi sv. Mateja, ap. i ev. iz Mostara; pjevanje animiraju mladi iz ove župe - predstavljanje prvopričesnika Četvrtak, 8. veljače 17,30 - Euharistijsko klanjanje 18 - Sveta Misa; predvodi don Damir Pažin, župni vikar u župi sv. Ivana, ap. i ev. U Mostaru; pjevanje animiraju mladi iz ove župe - predstavljanje krizmanika Petak, 9. veljače 18 - Sveta Misa; predvodi don Ilija Petković, župni vikar katedralne župe u Mostaru; pjevanje animiraju mladi iz ove župe

Read more …

Župne obavijesti od 15.1. do 28.1.2018.

Popis blagoslovljenih obitelji i vjernika u župi o Božiću 2017. godine Prošlih dana obišli smo župu uzduž i poprijeko blagoslivljajući obitelji i susrećući se s vjernicima. Bog nas je obdario lijepim vremenom bez kiše i lijepim dočekom u obiteljima koje posjećujemo o Božiću. Iako je statistika krnja, jer nažalost ne ulazimo u sve hrvatske kuće u župi, ipak evo pregleda po mjestima kao i ukupan broj obitelji, vjernika i onih koji su privremeno ili će ostati zastalno u inozemstvu:

Read more …

Župne obavijesti od 1.1. do 14.1.2018.

Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2018. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Pretplata ostaje ista i gledajte izmiriti tijekom mjeseca siječnja. Čišćenje crkve. Na Vodokršte i svetkovinu Krštenja Gospodinova, 6. i 7. siječnja, uz svete Mise moći ćete dati svoj obiteljski prilog za godišnje čišćenje crkve i cvijeće kojim ukrašavamo oltarište.

Read more …

Župne obavijesti od 18.12. do 31.12.2017.

Crkveni tisak za 2018. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Nedjelju Caritasa proslavit ćemo na Treću nedjelju došašća (mise poslije podne). Udruga žena sv. Veronika ravnat će karitativnim štandom iza Misa. Zahvaljujemo svima koji su pripremili kolače i pecivo. Župne višelisne kalendare možete nabaviti u župnom uredu. Mise zornice su ujutro u 6 sati. Slavit ćemo ih i subotom ujutro, a mogu se zamijeniti i svetom Misom subote navečer. Četvrta subota adventa: OČIĆI. 

Read more …

Župne obavijesti od 4.12. do 17.12.2017.

Župni vjeronauk i sekcije kao i susreti HKM-a održavaju se do 9. prosinca po ustaljenom rasporedu. Probe zborova po dogovoru. Misne nakane: Obiteljske misne nakane za pokojne i žive primat ćemo od Druge nedjelje došašća. Obavijest mladencima: Svi oni koji planiraju sklopiti sakrament ženidbe u narednoj godini neka što prije dođu zauzeti termin  vjenčanja kako bismo mogli što bolje složiti godišnji kalendar događaja u župi. Crkveni tisak za 2018. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Nedjelju Caritasa proslavit ćemo na Treću nedjelju došašća

Read more …

Župne obavijesti od 20.11. do 3.12.2017.

Poštovani župljani, prošle smo godine, kao i prijašnjih, lijepo uresili naše crkveno dvorište i tako se pripremili za svetkovinu Božića. Ove ćemo godine nastaviti uređivati dvorište s parkingom te gajiti adventsku tradiciju ispred naše župne crkve. Ona će se sastojati od liturgijskoga slavlja paljenja adventskih svijeća, molitve i pjesme, NAŠIH DOMAĆIH OBIČAJA te adventskoga prijateljevanja u našem crkvenom dvorištu. Ove je godine advent praktično samo 3 tjedna (3. 12 - 24. 12.), jer završava na Badnji dan,

Read more …

Župne obavijesti od 6.11. do 19.11. 2017.

Župni zidni kalendar. Ove godine planiramo tiskati župni, 12lisni kalendar, koji bi se sastojao od umjetničkih slika dvanaestorice apostola iz naše crkve: svaki apostol za jedan mjesec. Tijekom mjeseca studenoga nastojat ćemo ga dovršiti i u adventu svima ponuditi. Lijepo bi bilo da imamo u svojim obiteljskim domovima naš župni kalendar, koji će biti trajna uspomena na crkvu u obiteljskom domu. 

Read more …

Župne obavijesti od 23.10. do 5.11.2017.

VEČER POSVEĆENA BL. ALOJZIJU STEPINCU održat će se u srijedu, 25. listopada 2017., u katedralnoj župi u Mostaru. Događanje počinje sv. Misom u 18 u katedralnoj crkvi koju će predvodi msgr. Ratko Perić, biskup, a propovijedat će msgr. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca. Potom, u katedralnoj dvorani, u 19 slijedi predstavljanje knjige „Blaženi Alojzije Stepinac i Hrvati u Bosni i Hercegovini“ gdje će biskup Ratko imati uvodno izlaganje, a zatim će o knjizi govoriti njezin autor msgr. Juraj Batelja.

Read more …