NIJE OVDJE, USKRSNUO JE, ALELUJA, ALELUJA!

Veliki cetvrtak 2009

Veliko sveto trodnevlje započeli smo Misom večere Gospodnje na Veliki četvrtak koju je predvodio naš kapelan don Mile Vidić. I ove godine „dvanaestorica apostola“ uresila su oltar: Pero Puljić, Miro Selmanić, Vedran Perić, Kristijan Ćorić, Marin Ćorić, Bojan Kozarić, Dario Stjepanović, Mario Matoš, Dado Soldo, Josip Novaković, Zoran Palac i Mario Barić. Župnik don Ivo i kapelan don Mile pristupili su nakon svetog evanđelja i oprali im noge pokazavši tako upravo onaj primjer koji je i Isus na Posljednjoj večeri pokazao svojim učenicima – da svaki od nas treba služiti svome bližnjemu.

Read more …

KORIZMENA PRIČA

Ivan Turudic

U srijedu, 18. ožujka, u 19.30, u sklopu redovitih korizmenih predavanja, gost predavač ovoga puta bio je don Ivan Turudić s temom Korizmena priča. Srednjoškolcima i studentima govorio je na vrlo jednostavan i poučan način, ne o tome čega se trebamo odreći u korizmi, nego kako se, kao vjernici, trebamo ponašati.

Read more …

U OBJEKTIVU KAMERA FTV-a

FTV snimanje

Zadnji vikend mjeseca ožujka Marina Knežević, urednica katoličkog programa u emisiji Federalne televizije Mozaik religija, posjetila ja našu župu sa svojom snimateljskom ekipom iz Sarajeva. Kroz snimanje su nam se najprije pridružili na Putu križa u kojem tradicionalno na peti korizmeni petak hodočastimo na Hum.

Read more …

KORIZMENO PREDAVANJE DR. DON ANTE PAVLOVIĆA

Don Ante Pavlovic predavanje

U sklopu župnog programa pod geslom „Moj korak za Isusa“, u srijedu, 25. ožujka, mladi HKM-a naše župe došli su u lijepom broju (njih oko 50) na predavanje dr. don Ante Pavlovića pod naslovom Kriza vjere i morala mladih u suvremenom svijetu. Don Ante je govorio o problemima, porocima, poteškoćama i napastima u koje mladi čovjek upada danas i s čime se sve bori da bi postigao svoj mladenački identitet. Naglasio je kako se mladi ljudi traže na raznim područjima, često bježeći od pravog autentičnog kršćanskog života i tražeći spas na krivim putovima

Read more …

POSJET ŠIBENIKU

Posjet Sibeniku

Na Nedjelju Solidarnosti, 15. ožujka, naš zbor mladih „Mir“ sa župnikom don Ivom posjetio je župu Presvetog Srca Isusova u Šibeniku. Naime, ta župa već četvrtu godinu zaredom obilježava ovu nedjelju solidarnosti kroz pozivanje mladih i njihovih župnika iz Bosne i Hercegovine.

Read more …

SUSRET MLADIH U PASTORALNOM CENTRU BL. ALOJZIJA STEPINCA

Susret mladih BIOS

U Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca na Buni održan je još jedan susret mladih BIOS-a župe sv. Ivana i župe Rotimlja u organizaciji, ovaj put, mladih HKM-a naše župe. Zajednički križni put, duhovna čitanja , te korizmene pjesme bili su motiv ovoga susreta. Na susretu je sudjelovalo oko 100 mladih iz ove tri župe, te su svi dali svoj udio kroz cijeli program, kroz čitanja i pjesmu

Read more …

MINISTRANTSKI TURNIR

Ministrantski turnir

Ministranti župe Presvetoga Trojstva Blagaj – Buna, „Radosno srce“, organizirali su ministrantski turnir u kojem je sudjelovalo osam ekipa s ukupno 44 ministranta. Turnir se odigravao u tri subote: 31. siječnja, 14. veljače i 28. veljače na igralištu iza osnovne škole „Marina Držića“ na Buni.

Read more …

MOĆ GRIJEHA I SNAGA ISPOVIJEDI

Prvo korizmeno predavanje 2009

Kroz ovo korizmeno vrijeme u našoj župi će se održati tri predavanja za mlade. Tako je sinoć na redovnom sastanku HKM-a predavanje održao don Ivan Bebek, s temom „Moć grijeha i snaga ispovijedi“. Kroz slikovite i ilustrativne primjere iz života, te kroz tumačenje Biblije i Svetog pisma, nama mladima pokušao je prikazati stvarnu moć grijeha, te nam ukazao gdje i kako da crpimo snagu i vjeru u suočavanju sa sotonom u našoj svakidašnjici.

Read more …

ODRŽANA SKUPŠTINA HKM-a

HKM skupstina 2009

BUNA – 25. veljače. Na Čistu srijedu je u prostorijama Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u našoj župi održana skupština Hrvatske Katoličke Mladeži. Cilj ovog sastanka bio je da se sazovu članovi Udruge kako bi posvijestili važnost svetoga vremena u koje katolički svijet ulazi.

Read more …

KORIZMU ZAPOČLI S PEPELJANJEM

Pepelnica 2009

Na Čistu srijedu, ili Pepelnicu, 25. veljače, skupio se lijep broj vjernika u našoj župnoj crkvi. Na početku svete mise, u znak pokajanja, vjernici su pristupili pepeljanju uz svećenikove riječi: Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah povratiti. Mladi i djeca zapjevali su: Ja se kajem…

Read more …