SUSRET MLADIH NA ROTIMLJI

Posjeta Rotimlja

Dana 22. svibnja ove godine naša Hrvatska Katolička Mladež Bl. Alojzija Stepinca s Bune, posjetila je župu Rotimlja. Te večeri u 20.30 sati zajedno sa domaćinima i mladima sv. Ivana sudjelovali su u duhovnom programu. Najprije je 19.00 sati bila sveta krunica nakon čega je slijedila sveta misa.

Read more …

PUSTITE MALENE K MENI

Prva pricest 2009

U nedjelju 17.5. sakrament Svete pričesti primilo je 46-tero prvopričesnika naše župe. Nakon vjeronaučnih priprema kroz cijelu školsku godinu sa don Milom kucnuo je i dan kada su potvrdili da će čvrstim koracima koračati Isusovim stopama, te iz hostije crpiti snagu i vjeru na svom putu.

Read more …

POSJET SVETOM JOSIPU RADNIKU NA DOMANOVIĆIMA

Posjet Domanovicima 2009

Župa Domanovići proslavila je 1. svibnja svoga zaštitnika sv. Josipa Radnika. Toga dana biskup Ratko Perić podijelio je i sakrament potvrde na svečanoj svetoj misi u 11.00 sati na kojoj je prisustvovalo i desetak svećenika sa susjednih župa. Biskup je u svojoj riječi posebno naglasio vrijednost rada i važnost poštivanja svete nedjelje kao neradnog dana tj. kao dana na koji se ne djeluje, ne radi nikakav težak posao,nego se pokloni Gospodinu u čast i zahvalu za sva dobra koja nam daruje.

Read more …

DAJ NAM SVIMA DUHA SVOG…

Krizma 2009

Treće nedjelje po Uskrsu, 26.travnja, pastir naše mjesne Crkve, mons. Ratko Perić, posjetio je našu župu. U tom pastoralnom pohodu sakrament Duha Svetoga podijelio je četrdeseteroma krizmanika koji su se kroz proteklu godinu pripremali na taj važan sakrament. Kroz vjeronaučne pouke i susrete pratio ih je naš župni vikar don Mile.

Read more …

NIJE OVDJE, USKRSNUO JE, ALELUJA, ALELUJA!

Veliki cetvrtak 2009

Veliko sveto trodnevlje započeli smo Misom večere Gospodnje na Veliki četvrtak koju je predvodio naš kapelan don Mile Vidić. I ove godine „dvanaestorica apostola“ uresila su oltar: Pero Puljić, Miro Selmanić, Vedran Perić, Kristijan Ćorić, Marin Ćorić, Bojan Kozarić, Dario Stjepanović, Mario Matoš, Dado Soldo, Josip Novaković, Zoran Palac i Mario Barić. Župnik don Ivo i kapelan don Mile pristupili su nakon svetog evanđelja i oprali im noge pokazavši tako upravo onaj primjer koji je i Isus na Posljednjoj večeri pokazao svojim učenicima – da svaki od nas treba služiti svome bližnjemu.

Read more …

KORIZMENA PRIČA

Ivan Turudic

U srijedu, 18. ožujka, u 19.30, u sklopu redovitih korizmenih predavanja, gost predavač ovoga puta bio je don Ivan Turudić s temom Korizmena priča. Srednjoškolcima i studentima govorio je na vrlo jednostavan i poučan način, ne o tome čega se trebamo odreći u korizmi, nego kako se, kao vjernici, trebamo ponašati.

Read more …

U OBJEKTIVU KAMERA FTV-a

FTV snimanje

Zadnji vikend mjeseca ožujka Marina Knežević, urednica katoličkog programa u emisiji Federalne televizije Mozaik religija, posjetila ja našu župu sa svojom snimateljskom ekipom iz Sarajeva. Kroz snimanje su nam se najprije pridružili na Putu križa u kojem tradicionalno na peti korizmeni petak hodočastimo na Hum.

Read more …

KORIZMENO PREDAVANJE DR. DON ANTE PAVLOVIĆA

Don Ante Pavlovic predavanje

U sklopu župnog programa pod geslom „Moj korak za Isusa“, u srijedu, 25. ožujka, mladi HKM-a naše župe došli su u lijepom broju (njih oko 50) na predavanje dr. don Ante Pavlovića pod naslovom Kriza vjere i morala mladih u suvremenom svijetu. Don Ante je govorio o problemima, porocima, poteškoćama i napastima u koje mladi čovjek upada danas i s čime se sve bori da bi postigao svoj mladenački identitet. Naglasio je kako se mladi ljudi traže na raznim područjima, često bježeći od pravog autentičnog kršćanskog života i tražeći spas na krivim putovima

Read more …

POSJET ŠIBENIKU

Posjet Sibeniku

Na Nedjelju Solidarnosti, 15. ožujka, naš zbor mladih „Mir“ sa župnikom don Ivom posjetio je župu Presvetog Srca Isusova u Šibeniku. Naime, ta župa već četvrtu godinu zaredom obilježava ovu nedjelju solidarnosti kroz pozivanje mladih i njihovih župnika iz Bosne i Hercegovine.

Read more …

SUSRET MLADIH U PASTORALNOM CENTRU BL. ALOJZIJA STEPINCA

Susret mladih BIOS

U Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca na Buni održan je još jedan susret mladih BIOS-a župe sv. Ivana i župe Rotimlja u organizaciji, ovaj put, mladih HKM-a naše župe. Zajednički križni put, duhovna čitanja , te korizmene pjesme bili su motiv ovoga susreta. Na susretu je sudjelovalo oko 100 mladih iz ove tri župe, te su svi dali svoj udio kroz cijeli program, kroz čitanja i pjesmu

Read more …